Yeni’den Başkan Yücel’in sözlerine teşekkür

İçişleri Bakanlığı’nın Alanya’daki 4 mahalleyi yabancı ikametine kapatması kararını destekleyen Başkan Yücel’e HOTED Onursal Başkanı Yeni’den destek geldi. Yeni, “Bu anlaşılır ve net tutumundan dolayı Yücel’i kutluyor ve teşekkür ediyoruz. O birilerinin avukatlığına soyunanlar, halkın düşünceleri konusunda yanılgıya düşmesinler” dedi.

Yeni’den Başkan Yücel’in sözlerine teşekkür

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, İçişleri Bakanlığı’nın Alanya’nın Avsallar, Kestel, Mahmutlar ve Kargıcak mahallelerini yabancı ikametine kapatılması kararını destekleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti. Yeni, “Gel de teşekkür etme. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı'nın Antalya ve Alanya'da bazı mahallelere getirilen kısıtlama ile ilgili şehrin ileri gelenlerinin, yetkililerin ve etkililerin kısacası tuzu kuru olan ağaların paşaların, emlakçıların ve müteahhitlerin adeta avukatlığına soyunduklarını, onların bile yasağa saygı duyduklarını söyleyecek kadar erdemlik gösterirken, bu avukatlığa soyunanların yarattığı hayal kırıklığından bahsetmiştim. İlaveten kirasını ödeyemez hale gelen, bırakın ödemeyi kiralık ev dahi bulamayan ya da satın alama hayalleri tamamen ortadan kalkan özellikle emekçi kesim başta olmak üzere, emekli, memur ve dar gelirli vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun Alanya'yı terk ettiklerini ve etmeye de devam ettiklerini dile getirip, lafa gelince mangalda kül bırakmayanların hayal kırıklığı yaratan zikzaklı açıklamalarından büyük üzüntü duyduğumuzu söylemiştim. Bu süreçte Adem başkanın konuyla ilgili sessiz kalışının nedenini merak etmiştim. Hatta bizzat arayıp sormayı bile düşünürken beklenen açıklama dün geldi. Detaya girmeyeceğim ama mesaj gayet netti. "Destekliyoruz." Bu anlaşılır ve net tutumundan dolayı Adem başkanı kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Biz yine de emekçi ve dar gelirli kesimin konuyla ilgili düşüncelerini bir kez daha tekrarlayalım. Tekrarlayalım ki o birilerinin avukatlığına soyunanlar, halkın düşünceleri konusunda yanılgıya düşmesinler. Altını çize çize bir kez daha söylüyoruz. Karar geç kalınmış çok doğru bir karardır. Ama birkaç mahalle değil, şehrin tamamını kapsaması lazım. Bu seferde diğer, kısıtlamasız taraflara akın olacağı için konu anlamını kaybedecektir. Aksi halde kiraların, fiyatların düşmesi mümkün değil aksine artmaya devam edecektir. Dolayısıyla dar gelirli vatandaşlarımızın ev satın almaları, kiralarını ödemeleri veya kiralık ev bulmaları tamamen imkansız hale gelecektir. Bu vesilesiyle turizm ve emekçi camiamız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun mübarek kurban bayramını en kalbi duygularımla kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL NE DEMİŞTİ?

banner111

İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde aldığı kararla Mahmutlar, Kargıcak, Kestel ve Avsallar mahallelerinin yabancı ikametine kapatılması kararına destek verdiğini söyleyen Başkan Yücel, “Bakanlığımızın aldığı kararı hem kişisel hem de belediye başkanı olarak destekliyorum. Şehrin demografik yapısının bozulmaması adına bu kararın alınması gerekiyordu. Yeni Alanyalılar ile birlikte huzur içinde yaşadığımız kentimizde mevcut yapının da korunması gerekiyor” diye konuştu. –

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83