Zehirlenen sokak kedisi hayata tutundu

Antalya’da, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendiğinden şüphelenilen sokak kedisi, Muratpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan müdahaleyle hayata tutundu.

Zehirlenen sokak kedisi hayata tutundu

Antalya’da Meydankavağı Mahallesi’nde son 10 gün içinde kimliği belirsiz kişi ve kişilerce çok sayıda sokak hayvanı zehirlenerek öldürüldü. Muratpaşa Belediyesi, ilk vakanın görülmesiyle birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğüyle koordineli şekilde yeni ölümlerin yaşanmaması ve faillerin bulunması için çalışmalara başladı.
Belediye, faillerin yakalanması için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunurken Muratpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de zehirlendiğinden şüphelenilen sokak hayvanlarını tedaviye alındı. Merkezde şu ana kadar 3 köpek ve 1 kedi getirildi.
Belediye Başkanı Ümit Uysal, koruma altına alınıp tedavi edilen sokak hayvanlarının hayati tehlikesi bulunmadığını açıkladı. Başkan Uysal, faillerin en kısa sürede bulunması için ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini aktardı.
Muratpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayata tutunan sokak hayvanlarından biri de çalışanların ilgiyle baktığı sokak kedisi oldu.
13 Ağustos Cumartesi günü zehirlenme belirtileriyle merkeze getirilen kedi, tedavinin ardından neşesi ve enerjisine kavuştu. Günlük kontrol sırasında veteriner hekimlerle oyunlar oynayan kedi, şimdi kendisini sahiplenecek yeni ailesini arıyor.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83