15 Temmuz sergisi Alanya'da açıldı

KADEM 'Tanklardan Güçlü Kadınlar' konulu söyleşi ve sergi açılışı gerçekleştirdi

15 Temmuz sergisi Alanya'da açıldı
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği "Tanklardan Güçlü Kadınlar " konulu söyleşi ve sergi açılışı gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü KADEM İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş'ın yaptığı söyleşide 15 Temmuz Gazisi Ayla Aşkın konuşmacı olarak yer aldı. Antalya Valiliği 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında Alanya‘da yapılan söyleşiye , Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu , Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof.Dr. Ahmet Pınarbaşı , Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Milli Eğitim İlçe Müdürü Hüseyin Er , Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

'250 VATAN EVLADI ŞEHİT DÜŞTÜ'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen söyleşinin açılış konuşmasını yapan KADEM üyesi Sibel Çelik, ‘’Türkiye 15 Temmuz’da büyük bir tehlike atlattı. İhanetin en büyüğünü gördük o gece. Ama kahraman milletimiz vatanını darbecilere teslim etmedi. 250 vatan evladı şehit düştü. Tanklara yürekleri ve bilekleriyle direnen kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız hainlere geçit vermedi. Kahraman milletimizin dik duruşu tankların gücünü yendi’’ dedi.

'15 TEMMUZ ŞUURU KAYBEDİLMEMELİ'

15 Temmuz şehitleri için hatim duasının ardından KADEM İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, "40 yılı aşkın süredir devletin içerisinde virüs gibi yayılan örgüt dini kendine maske yaptı. Toplum, 17-25 ten sonra örgütün niyetini gördü. 15 Temmuz gecesi tam anlamı ile idrak etti" dedi. Önce vatandaş sonra Sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşen sorumlulukların fazla olduğunu belirten Taş , 15 Temmuz şuurunun kaybedilmemesi gerektiğini belirtti.

'BİR DAHA OLSA YİNE TEREDDÜT ETMEM ÇIKARIM'

15 Temmuz Gazisi Ayla Aşkın, "Darbelerle çok bedel ödedik, bir daha bedel ödememek için sokağa çıktım. Her şeyi göze alarak Vatanım için evlatlarımın geleceği için çıktım. Bir daha olsa hiç tereddüt etmeden yine çıkar vatanım için elimden ne geliyorsa yaparım" diye o geceyi anlatan Aşkın, " 15 Temmuz'a kontrollü darbeydi diyenlere hakkımı helal etmiyorum " dedi. Söyleşinin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 17:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83