'36 SAATTE UZAYA BİLE GİDİP GELİRİZ'

ASAT’ın çalışmalarından dolayı Alanya’ya 36 saat su verilemeyecek olmasına tepki gösteren MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel’e yüklendi.

'36 SAATTE UZAYA BİLE GİDİP GELİRİZ'
MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, partisinin 47. kuruluş yıldönümünü kutladı. Bugünün ülkücüler için çok anlamlı bir gün olduğunu söyleyen Er, “8-9 Şubat 1969’ da Adana da yapılan kongrede delegelerin kararıyla Cumhuriyet Köylü Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi adını almıştır.

5 bin yıllık Türklük davasının son durağı Türk- İslam ülküsünün yılmaz savunucuları, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 3 Mayıs 1944’te yakmış olduğu Türkçülük ateşinin yandığı son durak Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur. 9 Şubat 1969’da Milliyetçi Hareket Partisi adını alan bu hareket dünya durduğu müddetçe Türk Milliyetçiliği davasının yuvası olmaya ve davanın bayraktarlığını yapmaya devam edecektir” dedi. 

ŞAN VE ŞEREFLE GEÇEN 47. YIL

Er, açıklamasına şöyle devam etti: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak 47. yılımızı kutluyoruz. Şan ve şerefle geçen 47 yıl. Her türlü zorluğa, meşakkate göğüs geren, idam sehpalarından korkmadan geçen bu hareket, her türlü engellemelere karşı kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Bu kutlu davanın kuruluşundan itibaren, emeği geçenleri, bu dava uğruna gazi olanları, hapis yatan değerli dava büyüklerimizi şükran ve minnetle anarken başta cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere şehit düşenleri ve ahrete intikal edenleri rahmetle anıyorum Cenabı Allah onlardan razı olsun inşallah” 

AK PARTİ STRATEJİK SIĞLIKTA

AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulunan Er, “Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk-İslam Davasını, Türk Milliyetçiliği davasını savunurken, Türklük şuurundan yoksun, Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına almaktan çekinmeyen bir iktidar tarafından yönetilmeye devam ediyoruz. Türklük şuuru ve Türk Milleti kavramından o kadar uzaktırlar ki, dindaşımız olan, soydaşımız olan yanı başımızdaki Suriye’de kardeşlerimize yapılan katliamları seyretmekten öteye gidememişlerdir. İçi boş söylemler, somutluktan uzak açıklamalar yapılmaktan. Bunların hiçbiri Türkmen kardeşlerimizin uğradığı katliamı durduramamaktadır. ‘Stratejik derinlikten bahsedenler, stratejik sığlıktan dökülüyorlardır.’ Bugün itibariyle, etkisi ve basiretsin hükümet yüzünden Halep’ten gelen yeni bir göç dalgası ile karşı karşıyayız. Bu anlamdaki hükümeti acil ve somut tedbirler almaya ve Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu. 

TÜREL’İN HİZMET ANLAYIŞI NEDİR?

Alanya’da ASAT çalışmalarından dolayı bugünden itibaren 36 saat su kesintisi yapılmasına da değinen Er, “Alanyamız, trajikomik günler yaşamaya devam etmektedir. Bugünden itibaren 36 saat süreli bir su kesintisinin olacağı ifade edilmiştir. Çağımızda gelişmiş ülkeler, 36 saatte uzayan gidip gelirken, Alanyalı hemşerilerimize reva görülen bu zulmün mantıklı bir açıklaması olamaz” dedi. Er, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in hizmet etme vaadiyle işbaşına geçtiğini hatırlatarak “Tüm kamuoyu ile birlikte biz de merak ediyoruz. Hizmet anlayışınız nedir? Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlayışı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu köprü ve alt geçitlerin yanına Sayın Menderes Türel’in resimlerini koymak mıdır? Veya hizmet anlayışı Alanya Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye çalışmak mıdır?” şeklinde konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR BECERİKSİZLİĞİNİN GÖSTERGESİ

Er sert eleştirilerini şu ifadelerle sürdürdü: “Reklama harcadığı bütçeyi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönlendirse daha faydalı bir hizmet yapmış olur diye düşünüyoruz. 36 saatlik su kesintisinin Alanya gibi bir dünya kentine yakışmadığını düşünüyoruz. Bu olsa olsa Büyük şehir Belediyesi’nin ve yöneticilerinin beceriksizliklerinin en somut göstergesidir. Takdiri değerli Alanya kamuoyuna bırakmak istiyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Teşkilatı olarak Alanya Belediyesi olarak Alanya halkının hizmetinde olmaya, Alanyamızı her açıdan bir adım daha ileriye taşımanın mücadelesini vermeye, Halkımızı ilgilendiren, yapılan yanlışların karşısında olmaya ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.” 

Geçtiğimiz haftalarda bir kalp ameliyatı geçiren Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin iyileşerek, dün itibariyle görevine başladığını aktaran Er, “Bu vesile ile Sayın Genel Başkanımıza tekrar geçmiş olsun diyor, hayırlı uzun ömürler temenni ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83