4.5G'YE NASIL GEÇİLİR? LTE NEDİR?

4.5G uygulaması dün gece itibari ile hizmete girdi ama akıllarda bir çok soru işareti var. Size bu gün detaylı bir biçimde bu soruların cevaplarını vereceğiz.

4.5G'YE NASIL GEÇİLİR? LTE NEDİR?
Haber:Buse ÇALIK

4.5G NEDİR?

4.5G kısaca kafa karıştırmadan anlatmak gerekirse daha hızlı internet ve veri alışverişi demektir. İnternetiniz hızlanacak ve daha sağlıklı kesintisiz bir internet deneyimi sağlıyacak.

4.5G DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Tabiki her yeniliğin avantajı olduğu gibi dezavantajlarıda oluyor. Size sağlanan daha hızlı internet, sizin daha fazla video izlemenizi, daha fazla resim görüntülemenizi, daha fazla veri alışverişi yapmanızı sağlıyacak eskiye göre 2 kat daha fazla internet kullanımı yapacaksınız kısacası takıldı diye video kapatmayıp açılmıyor diye resim sayfasını kapatmadığınız gibi online oyunlarda da sunucu bağlantısı kopmadığı için oyunu kapatmayacaksınız buda kesintisiz kullanımda kotanızdan giden internet anlamına gelecek. Kısacası kota aşımları artacak.

4.5G'YE NASIL GEÇERİM?

Öncelikle bu hizmeti kullanmak için sim kartınızın 4.5G uyumlu olması gerekiyor yıl başından önce tüm iletişim şirketleri bu değişimi ücretsiz yapmaktaydı ancak eğer değiştirmediyseniz artık bu hizmet 5-15TL arası bir ücretle yapılıyor. Operatörünüze görede bu fiyat değişim gösterebilir.

4.5G DESTEKLİ SİM KARTIM VAR, 4.5G'YE OTOMATİK GEÇMİŞ Mİ OLUYORUM?

Hayır geçmiş olmuyorsunuz bu hizmeti kullanmak tamamiyle size kalmış bir durum. Ayarlar kısmından şebeke seçenğinden bu ayarlamayı yapabilirsiniz.

ANDROİD'DE 4.5G'YE NASIL GEÇİLİR?

İPHONE, İPAD'DA 4.5G'YE NASIL GEÇİLİR?

Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri Seçenekleri > LTE


4.5G UYUMLU TELEFONLAR HANGİLERİ?


LTE NEDİR? 4.5G YOK, LTE YAZIYOR. BUNUN ANLAMI NEDİR?

LTE (Long-Term Evolution) Uzun süreli gelişim anlamına geliyor kısacası 4.5G yerine kullanılan kısaltılmış isim diyebiliriz bu seçeneği seçtiğiniz de hizmete dahil olmuş oluyorsunuz.

4.5G'YE GEÇTİM ANCAK HALA 3G GÖRÜNÜYOR, NEDEN?

Hizmet tüm operatörlerde aktif ancak anladığımız kadarıyla tüm kullanıcılara hemen yansımadı bu sıkıntının kısa zamanda değişeceğini düşünüyorum. Ancak hatırı sayılır şekilde bir hızlanma bazı kullanıcılarda mevcut.



Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 11:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83