AGC'nin online toplantısından medyaya destek çağrısı

AGC'nin online toplantısından medyaya destek çağrısı
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu, gerçekleştirdiği online toplantıda koronavirüs krizi sürecinde Alanya medyasının durumunu ele aldı.
Toplantının ardından bir basın açıklaması yayınlayan Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun "AGC Yönetim Kurulu olarak, ülkemizin etkilendiği, dünyamızın içinden geçmekte olduğu koronavirüs salgınına karşı mücadelenin tüm taraflarını kutluyor, zor ve yoğun çalışma döneminde kolaylıklar diliyoruz" dedi.

Coşkun'un açıklaması şöyle:

"Alanya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, ülkemizin etkilendiği, dünyamızın içinden geçmekte olduğu Koronavirüs salgınına karşı mücadelenin tüm taraflarını kutluyor, zor ve yoğun çalışma döneminde kolaylıklar diliyoruz.

Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında AGC Yönetim olarak ofis ortamında toplantı yapmama kararı almamız nedeniyle, çalışma ve toplantılarımızı online ortamdan sürdürmekteyiz. Yönetim Kurulu olarak bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda, virüsün insan sağlığını tehdit eden bulaşıcı yönü nedeniyle sahada çalışan gazetecileri olumsuz yönde etkilediği, sahadaki gazetecilerin risk altsında çalıştığı gündeme geldi.
Alanya’da görev yapan tüm meslektaşlarımız saha çalışması sırasında koruma önlemlerine azami ölçüde dikkat ederek kendisini korumalıdır.
Bu süreçte, medya kuruluşlarından da; esnek çalışma düzeni, evden çalışma ya da nöbetleşe çalışma gibi yöntemlerle gazetecilerin korunmasına destek olmasını beklemekteyiz.
Şunu da belirtmek isteriz ki, koronavirüs salgını sağlığımıza yönelik tehdidi kadar, işletmelerimizin geleceği ve ekonomimize yönelik ciddi tehdit oluşturmuştur. Tehditten en çok etkilenecek olanlar da öncelikle medya kuruluşları, özellikle yerel medyadır.
Alanya’mızdaki basın kuruluşlarının çalışanlarına sahip çıktığını, ücretsiz izin ya da işten çıkarmaların yaşanmadığını görmek olumlu ve sevindirici bir durum. Bu nedenle tüm medya kuruluşlarımıza teşekkür ederiz.
Bilinmelidir ki; gerçek medya kuruluşları reklam ile ayakta kalmaktadır ve başkaca bir geliri yoktur. Ancak, salgının olumsuz etkileri nedeniyle firmaların önce reklam bütçelerine kota getirdiği de görülmektedir.
Gazetecilik her şart ve koşulda gerçek haberi halka ulaştırmayı gerektirir. Bu misyonla gerçek haberin peşinde koşan, zorlu zamanda risk alarak sahada çalışmayı sürdüren tüm meslektaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Süreç herkesin birbirine destek olma süreci. Alanya medyası adına okurlarımızdan bu desteği bekliyoruz.
Sağlıklı günlerde, güzel haberlerde buluşmak dileğimiz. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 18:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83