Akkaya'dan rant iddialarına yanıt

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya hakkında çıkan rant iddialarına sert yenıt verdi.

Akkaya'dan rant iddialarına yanıt
Akkaya'nın mesajı şu şekilde:

İlçemizde faaliyet gösteren gazetenin birisinde aslı astarı olmayan şahsıma yönelik ithamları şaşkınlık içinde öğrendim.

Öncelikle ; geçmişi olmayanın geleceği olmaz anlayışı içersinde; önce taksicilikle ilgili geçmişi hatırlayalım. İlçemizde bulunan ticari taksilere 1996 yılında tahdit getirilmiştir. Tabiki tahdit getirilirken 1996 yılının şartlarına göre tahdit getirilmiş. O tarihlerde eski alanya Belediyesi sınırları olan şehirmerkezimizde restaurantlar, discolar daha doğrusu turizme yönelik tüm işletmeler alanya merkez de öbeklenmiş, taksi sayısıda buna paralel olarak merkezde yoğunlaşmıştır. Aradan geçen 21-22 yıl sonra Alanya'nın eski beldelerinin herbiri şehir, herbiri çarşı olmuştur. Odamızda bugüne kadar, bu gelişmeler doğrultusunda her daim eski alanya Belediyesi sınırları olan şehir merkezimizden beldelere taksi gitmesini desteklemiştir.

Okurcalar kasabasındaki taksi durağımıza sonradan 11 taksi, İncekum otelin önünde 4 taksi, avsallara sonradan 6 taksi, Türkler kasabamızdaki Türkler taksi mevcut sayısını birebir taksi alarak ikiye katlamıştır. 

Tüm bu taksiler tahditten sonra ve hepside şehirmerkezinden bu beldelerimize gitmiştir. 

Son olarak Kargıcak taksi durağındaki arkadaşlarım; tamamı şehir merkezimizden plakalar alarak kargıcak beldesine taksi durağı açmışlardır. Acaba.... ben çok merak ediyorum! Bu arkadaşlar Alanya'dan plaka aldıkları taksi durakları Alanya'nın en iyi iş yapan durakları mı? yoksa; mahmutlar taksinin yaptığı gibi; mert taksi, ata taksi gibi işleri en zayıf olan duraklardanmı plaklarını almışlardır. 

Oda Başkanı olarak ben cevap vereyim buna b) şıkkı. İşleri en zayıf olan duraklardan alarak plakalarını kargıcak beldesine götürmüşlerdir. 
Yeni plaka götürmek isterlerse de oda olarak desteklerim kargıcak taksi olarak bu arkadaşları. Yeterki şehirmerkezimizden eski beldelerimize taksi akışı olsun. Çünkü şehirmerkezimiz şu anda şişmiş durumdadır. Bugün itibariyle 42 taksi Durağı 630 taksi mevcuttur şehirmerkezimizde. (Şehirmerkezi dediğimiz dinek ile oba çayı arası kuş uçumu 8700 metre, çevre yolu ile sahildeki Atatürk caddemizin ikisi arasındaki en geniş mesafedeki kuş uçumu mesafesi 1500 metredir.)

Beldelerde taksilerimiz arasında sınır sorunu yoktur. Çünkü durakların sınırları eski belde belediye sınırlarıdır. Alanya'daki tüm durak yetkililerini sınır komşuları ile çağırarak günlerce duraklarımız arasındaki sınırlarımızı belirledik. Sözkonusu kargıcak taksinin de sınırları eski kargıcak Belediyesi sınırlarıdır, kargıcak taksiden arkadaşlarında sınır konusunda mutabık kaldıklarına dair imzalı belgelerini odadan Temin edebilirler. 

Doğu veya batı daki duraklar; durakta çalışanların çoğunluğunun muvafakatı ile şehirmerkezimizden plaka alıp eski beldelerdeki duraklara aktarmak isterler ise oda olarak her zaman destekleriz. Ancak; birleşme konusunda da birleşecek olan her iki taksi durağında çalışanların çoğunluğunun muvafakatını isteriz. Çalışanların çoğunluğu istedikten sonra durak birleşmesine odamız her zaman destektir. 

Yine ayrıca; kargıcak taksiden arkadaşlarım bölgelerinde 5 otel olduğunu ifade etmişler; daha dün kurdunuz kargıcak taksiyi, uzun geçmişi olmadı. Durağı kurarken kaç otel olduğunu biliyordunuz, kargıcak belde sınırlarında çalışacağınızıda biliyordunuz, yoksa durağı kurarken mahmutlarda veya kestelde çalışacağız diye mi kurdunuz? Veyahutta durak kurulduğunda 20-25 otel olup, sonradan oteller yıkılmadı herhalde. 
Ve kargıcak taksinin oda başkanı olarak hangi talebini yerine getirmemişim çok merak ediyorum.
Esnaflık ahiliktir, komşusunun ekmeğinde gözü olmamaktır.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 09:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83