'AKP TURİZM İÇİN KULAKLARINI TIKADI'

Ocak'ta "Kriz için önlem alacağız" diyen Bakan Ünal'ın 1 aydır hiçbir şey yapmadığını söyleyen CHP'li Benal, "Ne yazık ki 2016'yı elimizden kaçırmak üzereyiz" dedi.

'AKP TURİZM İÇİN KULAKLARINI TIKADI'

 İçerisinde Alanya ile Türkiye'yi ilgilendiren sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı bir "Turizm Raporu" hazırlayan CHP İlçe Teşkilatı Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Benal, Rusya ile yaşanan uçak krizi ve daha sonra Sultanahmet'te yaşanan patlama olayından sonra satışların derinleşerek azaldığını belirtti. 2015'e nazaran 2016'da yüzde 65'lere varan kayıpların söz konusu olacağını belirten Benal, "Kısa vadede bu açıkları kapatmamız olası görünmüyor. En iyimser yapılan açıklamalarda yüzde 30-35'lere varan kayıpla sezonu kurtarabileceğimiz konuşuluyor. Bundan daha da kötü bir tablo ile karşı karşıya gelebiliriz. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın daha önceki açıklamalarında ivedi birtakım tedbirlerin alınacağı ifade ediliyordu. Bu açıklama Ocak'ta yapılmıştı ama Şubat'ın ortasına geldik, şu ana kadar elle tutulur somut bir çalışma görülmedi. Turizm camiası bu konuda açıklama bekliyor" dedi. 

banner111
TURİZM RAPORU MECLİS'E GİDİYOR 


Atılan tek adımın, uçaklar için verilen yakıt desteği olduğunu ancak bunun da tek başına yeterli olmayacağını söyleyen Benal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun yanı sıra teşvik edici diğer önlemlerin de acil olarak alınması gerekiyor. Bununla ilgili TBMM'ye iletilmek üzere detaylı bir rapor hazırladık. Bu konular orada dile getirilecek. Turizm sektörü çok hızlı hareket edilmesi gereken bir sektör. Maalesef zaman çok hızlı geçiyor. Bu geçen zaman içerisinde kayıplarımız büyüyor. TUI, Türkiye'ye olan satışların yüzde 40'lara varan bir eksiyle devam ettiğini ifade etti. Rusya'yı şu an zaten yok sayıyoruz. Bu sadece 2016 yaz sezonunun kaybı değil. Mutlaka önümüzdeki 2-3 seneyi etkileyecek bir kriz. Önlemler ileri seviyede alınırsa birtakım şeyleri belki toparlamak mümkün ama zararımızın tamamını telafi etmeyecek. Bu nedenle bir an önce bu önlemlerin alınmasını hem bir turizm çalışanı hem de bir CHP'li olarak AKP Hükümeti'nden bekliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 15:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83