Alanya Belediye Meclisi görev dağılımı için toplanıyor

Alanya Belediye Meclisi görev dağılımı için toplanıyor

Alanya’da 78 yıl sonra iktidara gelen CHP’de ve değişimi isteyenlerde sevinç sürerken belediye ise mevzuata uygun olarak ilk meclis toplantısı ve beraberinde encümen ve komitelerin belirlenme süreci için ilk meclis Salı günü saat 10:30’da yapılacak.

Mazbatasını alıp devir teslimin ardından göreve başlayan Osman Tarık Özçelik, 24’ü CHP, 9’u Cumhur İttifakı ve 4’ü İYİ Parti’den oluşan 37 kişilik meclis ile toplanacak. İlk toplantıda meclisin en genç üyeleri 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Asrın Ateşoğlu ve 26 yaşındaki avukat İrem Yunusoğlu meclis katibi olarak görev alacak meclis başkanlığını ise en yaşlı üye sıfatı ile 75 yaşındaki MHP’li Ali Şahin yapacak. Mecliste bu toplantıda imar, plan bütçe ve denetim kurulu gibi kritik komisyonlara üye seçimi yapacak. Belediyeni n en önemli karar organlarından encümen üyeleri de bu toplantıda seçilecek.


KOMİSONLAR VE ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLECEK
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde 79 bin 893 oy ile seçimi 78 yıl sonra Osman Tarık Özçelik ile kazanan CHP, 10 yıl görev yapan Adem Murat Yücel’e 33 bin 72 fark, 3’ncü olan İYİ Parti adayı Mehmet Şahin’e 41 bin 826 oy fark atarak büyük bir gurur yaşadı. Perşembe günü mazbata cuma günü ise Yücel’den nezaket çerçevesinde görevi devralan Özçelik başkanlığında 9 Nisan Salı günü saat 10:30’da Alanya Belediyesi Meclis Toplantı başlayacak. Açılışın ardından meclis sırasına geçecek Özçelik yerini en yaşlı üye sıfatı ile Mahmut Köse’ye bırakacak. Köse başkanlığında yapılacak olağan mecliste meclis 1. ve 2. başkan vekilleri, asıl ve yedek katip üyeler, 3 encümen üyesi 2’şer yıllığına gizli oylama ile seçilecek. Meclisin en önemli organlarından denetim komisyonu, plan ve bütçe komisyonu, imar bayındırlık komisyonu, sosyal yardımlaş komisyonu, ALKENT Kentsel Dönüşüm şirketine üye seçimi yapılacak. Mecliste ayrıca bu yılın ilk 3 aylık faaliyet raporu müzakere edilecek, sosyal denge tazminatının ödenmesi konusunda başkan Özçelik’e yetki verilmesi oylanacak.


OYLAMAYA KATILACAK ÜYELER
CHP’NİN ÜYELERİ
Abdurrahman Açıkalın (CHP – kontenjan), Murat Levent Koçak (CHP – kontenjan), Hasan Servet Ünlü (CHP – kontenjan), Faruk Konukçu (CHP – kontenjan), Utkan Hasan Eminoğlu (CHP), Hasan Can Kambouroğlu (CHP), Mahmut Köse (CHP), Sadık Dizdaroğlu (CHP), Ahmet Top (CHP), Nazmi Zavlak (CHP), Halime Ceylan (CHP), Engin Alataş (CHP), Ali Yardım (CHP), Haydar Uyar (CHP), Ayhan Baysal (CHP), Ufuk Aras Solmaz (CHP), Mustafa Eroğlu (CHP), Ayhan Doğru (CHP), Şahin Ararat (CHP), İrem Yunusoğlu (CHP), ), Halil Duruşoy (CHP), Asrın Ateşoğlu (CHP), Hüseyin Kaya (CHP) ve Ali Taşlı (CHP).

banner111


CUMHURUN ÜYELERİ
Hüseyin Güney (MHP), Alaaddin Işık (MHP), Ali Şahin (MHP), Alper Birer (MHP), Ayşe Yakar Anılgan (MHP), Kenan Ersoy (MHP), Abdullah Öztürk (MHP), Muammer Özbudak ve (MHPKayhan Balta (MHP).


İYİ PARTİ’NİN ÜYELERİ
Abdullah Sönmez (İYİ Parti), Ali Kambouroğlu (İYİ Parti), Serdar Sönmez (İYİ Parti) ve Veliittin Yenialp (İYİ Parti)


BÜYÜKŞEHİRDE TEMSİL EDECEK ÜYELER
Alanya Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’den Abdurrahman Açıkalın, Utkan Hasan Eminoğlu, Hasan Can Kamburoğlu, Mahmut Köse, Sadık Dizdaroğlu, AK Parti’den Hüseyin Güney ve İYİ Parti’den Abdullah Sönmez temsil edecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83