Alanya Belediyesi'nden beton yol atağı

Alanya Belediyesi'nden beton yol atağı
Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2018 yılında faaliyete geçen Mobil Beton Santrali’nde Silindir ile Sıkıştırılmış Beton (SSB) yol denemesi gerçekleştirdi. Başkan Yücel de yeni AR-GE çalışmasını yerinde inceledi.

Alanya Belediyesi ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda 2018 yılında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya’ya kazandırdığı, Alanya Belediyesi’nin maliyetini neredeyse yarıya indiren Mobil Beton Santrali, öz kaynakları değerlendirmek için AR-GE çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri, Silindirle Sıkıştırılmış Beton yol çalışmasının ilk testini yine beton santralinde gerçekleştirdi.



BETON YOL %60 DAHA TASARRUFLU

Saatte 90 metreküp beton üretme kapasitesine sahip Mobil Beton Santrali, ‘beton yol’ uygulaması gerçekleştirildi. 11 personel, 6 transmikser, 1 beton pompası ile entegre çalışan santral, kurulduğu günden beri Şehrin dört bir yanına hizmet ediyor. SSB (Silindirle Sıkıştırılmış Beton) yol çalışmasının uygulamaya geçmesiyle birlikte asfalt maliyetinden %60 tasarruf edilecek.

ASFALTTAN DAHA DAYANIKLI

Alanya Belediyesi’nin yeni AR-GE çalışmasıyla birlikte asfalt üretiminde yaşanan dışa bağımlılığı azaltması hedeflenirken, yerli ve öz kaynakların değerlendirilmesi amaçlanıyor. SSB uygulaması maliyetinin yanısıra, asfalttan daha yüksek dayanıklılığı sebebiyle de daha cazip geliyor.


YÜCEL: “ÜRETİYOR, ÜRETTİKÇE GÜÇLENİYORUZ”

Beton yol uygulamasını yerinde inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, SSB testiyle alakalı yaptığı açıklamada; “AR-GE çalışmalarımız neticesinde, asfalt yola göre %60 daha tasarruflu ve daha yüksek mukavemete sahip, Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) yol denemesini inceledik. Yeni uygulamamızla beraber dışa bağımlılığı azaltıyor, yerli, öz kaynaklarımızı değerlendiriyoruz. Alanya Belediyesi olarak üretiyor, ürettikçe güçleniyoruz.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 15:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83