Alanya'da 2 ülkücü ismin adı caddeye verilecek

Alanya Belediyesi Meclisi’nde ‘ilk ülkücü şehit’ bilinen Ruhi Kılıçkıran’ın isminin çocuk parkına ve 2015’te hayatını kaybeden ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin caddeye verilmesi maddesi kabul edildi.

Alanya'da 2 ülkücü ismin adı caddeye verilecek

Alanya Belediyesi Meclisi’nin Mart ayı toplantısında Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis vb. Ad Verme Komisyonu tarafından ilçe genelindeki 112 sokağın isim değişikliğini içeren raporu kabul edildi. Komisyon Başkanı MHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sünbül, geçen ay da 107 sokak isminin değiştirildiğini hatırlatarak komisyonca mükerrer isimlere karışıklığa meydan vermemek adına yeni isimler belirlendiğini ve 700 mükerrer ismin değiştirilmeye devam edileceğini açıkladı. Komisyonun aldığı karara göre 1968’de öğrenci yurdu kantininde çıkan kavgada vurularak öldürülen Ankara Üniversitesi öğrencisi Ruhi Kılıçkıran’ın ismi Saray Mahallesi’ndeki çocuk parkına ve 2015’te Ege Üniversitesi’ndeki olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi Cikcilli Mahallesi’ndeki bir caddeye verildi.  Komisyon geçen ayki meclis toplantısında Dinek Mahallesi’ndeki Karaketir Sokak ismini 2001 yılında Van’da göreve giderken trafik kazasında şehit olan ‘Cemal Topataş’ın ismi ile değiştirerek Şehit Cemal Topataş Sokak yapmıştı. 

İYİ PARTİ GRUBU ÖNERMİŞTİ 

banner111

Şubat ayı meclis toplantısında Alanya Belediyesi İYİ Partili meclis üyeleri tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Alanya’da bir caddeye verilmesi önerilmişti. Alanya’da bu öneri verilirken Gazipaşa Belediyesi İYİ Partili meclis üyelerinin ise Gazipaşa’daki bir sokağa Fırat Çakıroğlu isminin verilmesi maddesine ret oyu vermesi tartışmalara neden olmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83