Alanya'da avakado hırsızları durmuyor!

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Alanya’nın İmamlı Mahallesi’nde yaşanan hırsızlık olayı sonrası isyan etti.

Alanya'da avakado hırsızları durmuyor!
Alanya’nın İmamlı Mahallesi’nde 13 Ekim Salı saat 02.15 sıralarında avokado bahçesinde hırsızlık olayı yaşandı. İmamlı Mahallesi’nde Şükrü Doğan’a ait bahçede yaşanan olay, üreticinin hasat yapacağı sırada ürünlerinin eksik olduğunu fark etmesiyle ortaya çıktı. Daha önce de bahçesine hırsız girdiği için kamera ile önlem alan Doğan, hırsızları bu kez güvenlik kamerasından buldu. Doğan’ın bahçesinden avokado çalan şahısların aynı mahalleden kişi olduğu ve ürünleri Gazipaşa’da bir aracıya devrederken yakalandıkları öğrenildi. Jandarma ekipleri tarafından şahısları kısa sürede yakalayarak gözaltına alındı.

“HIRSIZLARDAN ARTIK GERÇEKTEN BIKTIK”

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen ise hırsızlık olayının ardından Büyük Alanya’ya yaptığı açıklamada, “Artık gerçekten bıktık. Ürünü yetiştiriyorsun çalıyorlar, yakalanıyorlar ama suç hafif kusura girdiği için serbest kalıyorlar. Hırsızlık olaylarından dolayı üreticiler erken hasat yapmaya başladı korkudan. Bu da tüketicinin daha kalitesiz avokado yemesine sebep oluyor. Bunun sorumlusu da o hırsızları yaptırım uygulamayanlar. Normal ticari süreçte avokado üzerinden 3’üncü aya kadar alışveriş oluyordu. Bu sene ocak ayı içerisinde bitecek gibi görünüyor yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı erken hasat olduğu için” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Sevilgen olayla ilgili bir hikaye yazarak, “Avokado: Bir varmış bir yokmuş çok güzel ve de değerli bir yeşil elmas varmış bunun adı avokadoymuş. Çok değerli olduğu için bunları sahibinden başka kullananlar da varmış. Bunlar insan görünümlü kişilermiş bunların adı da hırsızmış. Bu avokadoların yaşayabilmesi için tropik bir hava ve suya ihtiyaç varmış. Hırsızların yaşayabilmesi içinde bazı kanun ve kurallara ihtiyaç varmış. Her ikisi de gün geçtikçe yaşıyor ve çoğalıyormuş. Biz çiftçiler olarak bu nimetleri bizlere veren Cenab-ı Allah a şükürler olsun diyoruz, zannedersem bu hırsızlar da aynı şekilde kendilerinin mesleğini gayet rahat bir şekilde icra edebilmesi için uygun ortamı sağlayan kişilere aynı şekilde dua ediyorlardır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 11:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83