Alanya'da camilerden İncil çıktı iddiası

Türk Diyanet Vakıf-Sen şubesi, suç duyurusunda bulundu

Alanya'da camilerden İncil çıktı iddiası

 Alanya'da misyonerlik faaliyetlerinde bulunulduğunu ve camilere İncil bırakıldığını iddia eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Antalya Şubesi, suç duyurusunda bulundu.

banner111
Türk Diyanet Vakıf-Sen Antalya Şube Başkanı Fahri Özdemir, Alanya'da bir kilise derneğinin misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğunu ve ilçede bulunan bazı cami ve kütüphanelere İncil bırakıldığını öne sürerek, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

“Suç duyurusunda bulunma görevini kendimde hissettim”
Alanya'da misyonerlik faaliyeti yapıldığı iddia eden Fahri Özdemir, “Camiye bırakılan bir kitabın kataloğunu aldım. Kitabın üzerinde 'Kurtuluş Kilisesi Derneği' yazıyor. Katalogda İncil ve CD var. Bunların bazı camilere, gizlice kütüphanelere bırakıldığını öğrendik. Bu setten birisini de bana verdiler. Seti inceledim. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak özellikle genç neslin bu faaliyetten etkilenmemesi, bunun engellenmesi için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunma görevini kendimde hissettim” dedi.

“İnsanlara birebir 'Hıristiyan ol' dediklerini duymadım”
Kitapların ilk sayfalarının fotokopisini çekerek dilekçe yazdığını aktaran Özdemir, “Türk Diyanet-Vakıf-Sen Antalya Şubesi olarak dini ve milli değerlere karşı hassasiyetimiz ve verdiğimiz önem gereği suç duyurusunda bulundum. Artık hukuk gereğini yapacak. Hukukun gereğini yapması haricinde biz de sendika olarak bunun takipçisi olacağız. Birliğimizin korunması, ülkemizin istikbali ve istiklali için bu tür faaliyetlere fırsat vermememiz gerektiğini düşünüyorum. İnsanlara birebir 'Hristiyan ol' dediklerini duymadım ama zaten dağıttıkları kitap bir anlamda bu mesajı veriyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlar bu konuda hassas olmalı" şeklinde konuştu.
Alanya Müftüsü Mustafa Topal ise "Henüz bu konuda yeterince bilgi sahibi değiliz. İncelemelerimizin ardından gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83