Alanya'da çevre düşmanları şimdi yandı

Alanya'da çevre düşmanları şimdi yandı
Alanya Kent Konseyi Çevre Sağlığı, Doğayı Koruma, Tarım ve Hayvan Hakları çalışma grubu üyeleri aylık olağan toplantı için bir araya geldi. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın da yer aldığı toplantıya Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal, Veteriner Hekimleri Odası Temsilcisi Kenan Ersoy, Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Zafer Peker, Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir ve Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez katıldı.

ORMANA MOLOZ DÖKEN FOTOKAPAN İLE BELİRLENECEK

Daha temiz bir Alanya için yapılması gereken çalışmaların ele alındığı toplantıda ormanlık alanlar ve yol kenarlarına dökülen çöplerin çevreye verdiği zarara dikkat çekildi. Vatandaşlara Alanya Belediyesi tarafından belirlenen alanların dışına çöp ve moloz dökmemesi çağrısı yapan Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, teknolojik çözümlerle bu kişilerin yakalanacağı ve yasal sürecin başlatılacağını ifade etti. Çevre sağlığı açısından en önemli konulardan birinin de dere yataklarına atılan çöp ve kalıntılar olduğunu kaydeden Müdür Sönmez, özellikle tarımsal ilaç atıklarının çevre, su kaynakları ve denizlere kimyasal atıkların karışmasına neden olduğunu vurguladı.
Alanya’nın en önemli eksiklerinden biri olan İnşaat atıkları ve moloz bertaraf tesisi konusunda başlatılan çalışmanın da biran önce tamamlanması tavsiyesinde bulunan katılımcılar Avrupa kenti Alanya’nın bu tesise biran önce kavuşması gerektiğini dile getirdiler.
Turizm sezonunun başlaması ve Covid 19 salgını nedeniyle sahillerin temizliğinin daha önem kazandığının ifade edildiği toplantıda vatandaşlardan sahillerin ve denizlerin temizliği konusunda kurumlara destek olmalarının beklendiği belirtildi.

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAYALIM

Kentin önemli sorunlarından biri olan çocuk parklarına tuvaleti yaptırılan hayvanlar konusunda da çağrısını yineleyen Çevre Sağlığı Çalışma grubu üyeleri hayvan sahiplerinden dışkıları parkta bırakmayın çağrısı yaptı. Havaların ısınmasıyla birlikte sokak hayvanlarının artan su ihtiyacına dikkat çekilen toplantıda hayvan parklarında bulunan su ve yiyecek kaplarının temizliğine ve dolu olmasına dikkat edilmesi istendi.
Toplantının bir başka gündem maddesi ise sivrisinek konusuydu. Yapılan çalışmalar için belediye ekiplerine teşekkür eden çalışma grubu üyeleri otel ve site havuzlarında larvaların ürememesi için temizleme ve ilaçlama yapılması uyarısında bulundu.

18 BİN BALON BALIĞI YAKALANDI

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ilçede yaptığı çalışmalar konusunda katılımcıları Bilgilendiren Mehmet Rüzgar 2020 yılı içinde 18 bin balon balığı yakalandığını ifade etti. İlçede gıda üretim, tüketim ve satış alanlarının sürekli denetlendiğini kaydeden Rüzgar Covid 19 denetimlerinin de aralıksız devam ettiğini belirtti. Rüzgar ayrıca küçük ve büyükbaş hayvanlarında şap, çiçek, veba ve kuduz hastalığına karşı aşılandığını bildirdi.

SIFIR ATIK BELGESİ ALANYA’NIN

Toplantıda gündeme gelen son konu ise Alanya Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda aldığı “Sıfır Atık” belgesiydi. Alanya Belediyesinin yaptığı başarılı çalışmaya vatandaşında katkı vermesini isteyen katılımcılar yerinde ayrıştırmaya özen gösterelim çağrısı yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2021, 13:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83