ALKÜ'de yaşlılara saygı haftası unutulmadı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) önemli gün ve haftalarda düzenlediği etkinliklerle göz doldurmaya devam ediyor.

ALKÜ'de yaşlılara saygı haftası unutulmadı
ALKÜ bünyesinde görevli akademisyenlerin düzenledikleri konferans ve söyleşilere alanında uzman kişiler konuk oluyor. Yine bu bağlamda “Yaşlılaraı Saygı Haftası” dolayısıyla ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Nalbant’ın moderatörlüğünde "Yaşlılık ve Fiziksel Aktivite" konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Geriatrik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Türk Geriatri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Yeşim Gökçe Kutsal konuk oldu.
“YAŞ ALABİLMEK BİR AYRICALIKTIR”
Söyleşide dünyada ve Türkiye’de yaşlılara bakış açısı, yaşlılara yaklaşım ve değerlendirme, Covid-19 pandemi süreci ve yaşlılara etkileri hakkında bilgiler veren Kutsal, yaşlılarda fiziksel olarak aktif olmanın yararları ve inaktivitenin etkileri, yaşlılarda egzersiz planlamasında dikkat edilmesi gereken noktalar ve kişiye özel egzersiz programları gibi konularda izleyenleri bilgilendirdi. Söyleşinin sonunda akademisyenlerin ve öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Kutsal, “Yaşlının her zaman iyileşme potansiyeli vardır. Yaş alabilmek bir ayrıcalıktır. Burada arkadaş ilişkileri ve iletişim oldukça önemlidir. Yaşlılık için plan yapılmamalı yaşlılarla birlikte plan yapılmalıdır. İleri yaşlardaki çoğu kadın ve erkek yeterli güvence ve olanak sağlanması durumunda toplum içinde katkıda bulunmaya devam edebilmelidir. Yaşlılık eşitsizliğini sona erdirmek için yaşlılık ile ilgili olumsuz klişelerin değiştirilmesi gerekir. Yaşlılardan ve tecrübelerinden alabileceğimiz çok güzel bilgiler var.” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2021, 15:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83