ALANYA'DA KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANIYOR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya İlçe Müftülüğünce İskele Meydanı’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı. Kutlu Doğum Haftası’nın 2016 yılı ana teması “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olarak belirlendi.

ALANYA'DA KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANIYOR
“HZ. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET”
İskele Meydanı’nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arası Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in doğumu anısına Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirtti. Alanya İlçe Müftülüğü olarak her yıl Kutlu Doğum Haftası sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden İlçe Müftüsü Topal, “Peygamber Efendimiz’in doğumunun 1445. yılı münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’nın 2016 yılı ana teması “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olarak belirlenmiştir. Bu temaya bağlı olarak Alanya farklı din, dil ve kültürde insanın yaşadığı bir hoşgörü şehridir” dedi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı da, peygamberimizin mesajları anlaşıldığı sürece dünya çok daha güzel bir yer haline gelecek dedi.
 
“İSLAMİYET BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK DİNİDİR”

Programda konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Alanya’mız bugün farklı din, dil ve kültürlerin bir arada huzur ve barış içinde yaşadığı bir coğrafyadır. Özellikle birlik ve beraberliğe son derece ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde Kutlu Doğum Haftası’nın idrak edilmesinde emeği geçen Diyanet İşleri Teşkilatımızı tebrik ediyorum. Ülkemize, gönül coğrafyamıza ve insanlığa barış, huzur, merhamet, şefkat ve adalet aşılamanın yolu birlikte yaşama hukuku ve ahlakını yeniden yaşanır kılmaktan geçiyor. İslamiyet şüphesiz ki barış, huzur ve kardeşlik dinidir. Alanya, Türkiye’nin dışa açılan bir penceresi. İslam’ın ne olduğunu anlamak isteyen Alanya’ya bakabilir. Bugün Alanya’da 79 milletten insanlar huzur içinde yaşıyor” dedi.




“TERÖR OLAYLARI CANIMIZI ACITIYOR”

İslam ülkelerinin ve ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Kaymakam Tanrıseven, konuşmasını şöyle devam etti: “Bu günlerde ülkemizin bir bölgesinde devam eden terör olayları canımızı acıtıyor. Orada görev yapan kahraman askerimize, polisimiz, mülki idare amirlerimize ve kamu çalışanlarımıza Allah kolaylık versin. Peygamber Efendimiz, “Bir insanı öldüren, insanlığı öldürmüş gibidir” mesajını iyi anlamak gerekir. Bu vesileyle hepinizin Kutlu Doğum Haftasını ve bu hafta idrak edeceğimiz Üç Aylarını da tebrik ediyor programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

İskele Meydanı’ndaki program dâhilinde Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Türk tasavvuf musikisi dinletisi, konferans, mehteran gösterisi, çocuklar için gösteriler, şiirler ve gün boyunca ücretsiz ikramlar yapıldı. Kutlu Doğum Haftası programı 20 Nisan 2016 Çarşamba günü yapılacak etkinlikler ile sona erecek.












Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 12:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83