Alanya'da şehitler dualarla anıldı

Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi tarafından Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Balkan Savaşı, Alaiye şehitleri ve tüm şehitler dualarla anıldı.

Alanya'da şehitler dualarla anıldı
Alanya Kültür Merkezi'ndeki programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, kent konseyinin üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Mehter takımının seslendirdiği marşlarla başlayan program, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

ÖZCAN: “400 KATILIMCI İLE ŞEHİTLERİMİZİ ZİYARET EDECEĞİZ”

Şehitleri Anma programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan kent konseyinin şehrin değerlerine verdiği önemi vurgularken şöyle konuştu; “Atatürk'ün devrimleri bugün birçok ülkede gıpta ile bakılıyor.  Atatürk demek devrim demek. Kent Konseyi Atatürk'ün ışığında çalışmalarına devam ediyor. Her sene tarih kokan şehirleri ve şehitleri ziyaret ediyoruz. Bu sene 400 katılımcıyla Çatalca Şehitliğimizi ziyaret için 8 otobüsle yola çıkıyoruz.”

YÜCEL: “DUALARLA ŞEHİTLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Kent Konseyi Başkanı Özcan’ın ardından kürsüye gelen Başkan Yücel; “Bugün tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da çeşitli etkinliklerle Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, özlemle ve minnetle andık. Burada da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 1912 yılında Balkan Savaşı’nda Çatalca’da şehit düşen Alanyalı askerlerimizi anmak ve onların aziz hatırlarına sahip çıkmak için bu geceyi tertip ettik. 105 yıl önce vatanı için yollara düşüp, Çatalca’da hiç düşünmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum. Alanya kent konseyi ile belediyemiz iş birliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Çatalca Alaiye Taburu’na bir gezi düzenliyoruz. Her yıl Alanyalılar olarak, Alanyalı şehitlerimizi unutmayacağımızı dualarla yanlarında olduğumuzu bu gezi programı ile hissettiriyoruz.” dedi.

ŞEHİTLER KUR’AN TİLAVETİ VE DUALARLA ANILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in konuşmasının ardından 2014 yılı Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması’nda Dünya 1.si olan Edirne Selimiye Cami İmam Hatibi Alpcan Çevik, İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı İmam Hatibi Mevlithan Abdullah Çolak ve İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı İmam Hatibi İbrahim Kurşun Kur'an tilaveti sunumu yaptı.

Şehitleri Anma Programı’nın sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, imam hatiplere ipek kozasından işlenmiş çiçek tablosu hediye etti.  

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 09:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83