Alanya'da tepki toplayan düğüne verilen ceza belli oldu

Alanya'da tepki toplayan düğüne verilen ceza belli oldu
Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, ilçede pandemi kurallarına uyulmaması nedeniyle tepki çeken düğün görüntüleri sonrasında düğün sahibi ve mekana para cezası uygulandığını ve cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Düğün gerçekleştirilen mekana 7 gün kapatma cezası verildiğini ve 50 kişiye de maske takmadığı için para cezası uygulandığını belirten Kaymakam Ürkmezer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Değerli Alanyalılar, hepinizin malumu olduğu üzere geçen hafta içerisinde izinde olduğum zamanda İçişleri Bakanlığı genelgeleri ile Antalya İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarına aykırı görüntüler içeren düğün organizasyonu ile ilgili görüntüler gündeme oturmuş ve bunun üzerine bir açıklama yayınlamıştım. İzin dönüşü konu ile ilgili belge ve formlar incelenmiş olup cezaların İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgeleri ve Antalya İl Hıfzısıhha Kurulu’nun 2020/80 ve 2020/86 sayılı kararlarına göre uygulama kararı alındı. Düğün sahibi kişiye 2020/80’e aykırılıktan para cezası ve cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusu, ilgili mekana 2020/80’e aykırılıktan para cezası ve cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusu, yine aynı mekana 7 gün kapatma kararı alınmış olup kararın ifası için belediye başkanlığına yazıldı. Ayrıca emniyet birimlerimizce maske takmadığı tespit edilen 50 kişiye de maske takmama sebebiyle para cezası verildi. Değerli Alanyalılar, tüm hemşehrilerimizi sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştırmaya, maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaya tekrar davet ediyorum. Pandemi ile mücadelemize destek veren hemşehrilerimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2020, 12:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83