Alanya'daki skandal görüntüler için soruşturma başlattı

Alanya'daki skandal görüntüler için soruşturma başlattı

Alanya’da sosyal medyada paylaşılan ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Cikcilli Mahallesi’ndeki hizmet binasında çekildiği iddia edilen hayvanlara kötü muamele görüntüleriyle ilgili Alanya Belediyesi'nden kamuoyuna açıklama geldi. Belediye, görüntülerin eski bir personel tarafından kasıtlı olarak kurgulanıp paylaşıldığını belirtti

  

Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, görüntüleri paylaşan kişinin, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevliyken hayvanlara uygunsuz ve kötü davranışlarda bulunduğu tespit edilen ve bu nedenle iş akdi sonlandırılan bir personel olduğu bildirildi. Belediyeden yapılan değerlendirmede, söz konusu kişinin yaklaşık 3 ay önce bu olayı tek başına planlayarak hayvanlara kötü muameleyi bizzat uyguladığı, görüntüleri kayda aldığı ve sosyal medyada dolaşıma soktuğu ifade edildi.

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

banner111


Belediye, “Can dostlarımıza yönelik bu insanlık dışı davranışı gerçekleştiren şahıs hakkında adli süreç ivedilikle başlatılmıştır” açıklamasında bulunarak olayın takipçisi olduklarını vurguladı.

“HAYVAN HAKLARI KONUSUNDAKİ DURUŞUMUZ NETTİR”


Alanya Belediyesi açıklamasının devamında, “Alanya Belediyesi olarak sokak hayvanlarımızın can güvenliği ve refahı için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Yaşanan bu münferit ve provokatif olay, Belediyemizin hayvan hakları konusundaki kararlı duruşunu asla gölgeleyemez” ifadelerine yer verdi. Belediye, halkı yanıltmaya yönelik bu tür girişimlere karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2025, 18:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83