Alanya denizleri tertemiz oldu

Alanya Belediyesi ile Alanya Rotary Kulübü işbirliğinde ´Dip Temiz, Tertemiz´ etkinliğinin 2´ncisi gerçekleştirildi.

Alanya denizleri tertemiz oldu
Alanya Rotary Kulübü dalgıçları ve Alanya´da faaliyet gösteren dalış okullarının profesyonel dalgıçlarının dalış yaptığı etkinliğe belediyenin yüzey temizleme aracı ´Wasteddin´ ve sörfçüler de katıldı. Alanya Tersanesi önünde dip taraması yapılırken deniz dibinden çıkarılan atıklar sörfçüler ve Wasteddin´in yardımı ile toplandı.

“ALANYA BELEDİYESİ BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Alanya Rotary Kulübü Başkanı Bülent Kandemir, “Alanya´nın sadece yer üstü değil deniz altı güzelliklerinin de öne çıkmasını istiyoruz” dediği açıklamasında "Şuan emekleyen bir proje. Önümüzde ki yıl Türkiye´de ki tüm Rotary kulüplerini dalış turizmi için Alanya davet edip daha sonra uluslararası boyuta taşımak istiyoruz. Alanya Belediyesi 2 yıldır bize dip temizliği konusunda büyük katkı veriyor. Biz birazda çevre temizliğine dikkat çekmek için dalış esnasında denizdeki pislikleri de alıyoruz. Bu yıl şunu fark ettik denizdeki temizlik geçen yıllara oranla artmış. Demek ki doğru şeyler yapınca hedefe ulaşılıyor. Deniz temizliği demek sadece denize atılan pislik değil çevreye sokağa atılan pislikler izmaritlerde denize gidiyor. Çevreyi temiz tutalım ki denizimizde temiz olsun.” dedi.

ERDOĞMUŞ: “DENİZLERİMİZ TEMİZ”

Alanya Belediyesi Çevre Sağlık Müdürü Sevda Erdoğmuş, “Dalgıçlarımız deniz dibindeki güzelliklere şahit oldu. Ancak çok sevindirici bir durum denizlerimiz temiz. Alanya Belediyesi olarak bu tip etkinlikleri destekleme devam edeceğiz." dedi.

Dip temizliğini yapıldığı bölgede ise yerli ve yabancı tatilciler denizin ve güneşin tadını çıkarttı. Bazı ebeveynler ise çocukların pırıl pırıl denizde yüzme öğretmeyi tercih etti. Tatilcilerse yapılan çalışmaların ve şehrin tarihi dokusunu fon olarak kullanıp fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 14:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83