ALANYA DEVLET HASTANESİ'NDE YANGIN PANİĞİ

Alanya Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı. Hastane personeli ve bazı hastalar hastaneden çıkartılırken tatbikat olduğunu bilmeyenler paniğe kapıldılar.

ALANYA DEVLET HASTANESİ'NDE YANGIN PANİĞİ
Alanya Devlet Hastanesi'nde bugün yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat öncesi ise personele bir seminer verildi. Seminerde hastane çalışanlarına acil ve afet yönetimi ile geniş bilgiler verildi. Sadece teorik bilgi ile kalınmayarak seminerin ardından hastane çalışanları ile birde uygulamalı bir tatbikat yapıldı. Acil durumlarda yapılması gerektiğinin seminerde anlatan Alanya Devlet Hastanesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Gökhan Yaşar, acil durumlarda iletişim numaralarını kesinlikle bilinmesi gerektiğini vurgulayarak,” Acil ve Afet durumlarında bazı numaraları kesinlikle bilmemiz gerekiyor. Bunların başında ise dâhiliye numaraları ve üç haneli olan numaraları kesinlikle bilmemiz gerekiyor” diye hastane çalışanlarını uyardı. 



'KAYIP VE ZARARI EN AZA İNDİRMEK İÇiN'

Seminere katılan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, yapılan tatbikat matadorbet ile bir değerlendirme yaptı. Değerlendirmesinde afet ve yangın durumunda oluşabilecek konulara değinen Başhekim Yazan, ”Hazırlamış olduğumuz ‘Alanya Devlet Hastanesi Acil ve Afet Durum Planı’ çerçevesinde, Alanya sınırları içerisinde oluşabilecek bir afet yada yangın durumunda oluşabilecek her türlü kayıp ve zararların en aza indirilmesi için yapmış olduğumuz hazırlıklarımızı test ettik. İnşallah hiçbir zaman gerçek uygulama gerektirecek bir olay yaşanmayız. İşbirlikleri için Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Alanya Guruplar Amirliğine, bize bu tatbikatı yapmamıza yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.  


'KUSURSUZ UYGULAMA İÇİN ŞART...'

Acil ve afet mevzuatı ile ilgili konuya da değinen Yazan, ”İlgili mevzuatta belirtildiği gibi, kamu binaları ve iş yerleri afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmak durumdadır. Afet gerçekleştikten sonra yapılacak müdahale ve benzeri diğer çalışmalar, kamu kurum ve kuruluşları ile özel işletmelerin devamlılığı açısından neredeyse hiçbir yarar sağlamakta aksine afet öncesi yapılan çalışmalar ise bu olaylardan en az zararla çıkılmasına yardımcı olmaktadır. Zarar azaltma veya risk azaltma yaklaşımı tüm hazırlık çalışmalarında hakim olan düşünce olmalıdır. Yapılacak planlar ise afet esnasında kusursuz uygulanabilmesi için, afet öncesi sık aralıklarla tatbikat yapılmalıdır” şeklinde bilgiler verdi.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 17:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83