ALANYA HDP YÖNETİCİSİ İKİ İSİM PATLAMADA ÖLDÜ

Ankara'daki 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne Alanya'dan katılan ve bombalı saldırıda hayatını kaybeden 2 kişinin kimliğinin belirlendiği, 5 kişiyi ise arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Saldırıda Antalya'dan da bir kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

ALANYA HDP YÖNETİCİSİ İKİ İSİM PATLAMADA ÖLDÜ
Ankara’daki Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne katılmak üzere, Alanya’dan aralarında HDP Alanya İlçe Örgütü, Pir Sultan Abdal Derneği Alanya Başkanlığı, Eğitim-Sen Alanya İlçe Temsilciliği, Emek Partisi Alanya İlçe Başkanlığı üyesi ve beraberindekiler 2 otobüsle hareket etti. Ankara Tren Garı önündeki iki ayrı patlamada 95 kişi hayatını kaybederken, 246 kişi yaralandı.

Patlamada, hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ebru Mavi’nin, HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli’nin yeğeni olduğu HDP'de aktif olarak görev aldığı ve cenazesinin ailesi tarafından alınarak, İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi. HDP Gazipaşa İlçe Eş Başkanı Niyazi Büyüksütçü de saldırıda hayatını kaybetti.

Alanya’dan mitinge katılan ve patlama sonrası kendilerinden haber alınamayan Sevim Şinik, Mehmet Tevhik Dalkıç, HDP Alanya İlçe Eş Başkanı Fatma Filiz Batur, Bedriye Batur ve Hasan Baykara’yı arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, mitinge Antalya'dan katılan EMEP GYK Üyesi Korkmaz Tedik'in hayatını kaybettiği ve cenazesinin bugün Ankara Batıkent'te toprağa verileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 13:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83