'ALANYA JENERATÖRÜ UNUTTU'

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, geçtiğimiz hafta yaşanan şiddetli yağmur ve fırtınaya rağmen, Alanya'da ciddi bir elektrik kesintisi yaşanmadığına değinerek Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Alanya Bölge Koordinatörlüğü idareci ve çalışanlarına teşekkür etti.

'ALANYA JENERATÖRÜ UNUTTU'
İlçe esnafının turizm sezonunda umduğunu bulamadığını ve sezonun bitmesiyle birlikte esnafın zor günler yaşadığını belirten Başkan Demir, esnafa bir de jeneratör yakıtı masrafı eklenmemesinin sevindirici olduğunu belirtti. Geçmişte olumsuz havalarda yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin esnafa ciddi bir darbe vurduğunu dile getiren Demir, "Esnafın ürünleri bozulur, mum ışığında hizmet vermeye çalışırdı. Jeneratörü olanlar saatlerce çalıştırır ve yüksek miktarda akaryakıt bedeli öderdi. Çok şükür o dönem geride kaldı. TEDAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra başlayan yatırım atağı, meyvelerini vermeye başladı. Yaz başında gerçekleşen yatırımlar sayesinde ilçe esnafı derin bir nefes aldı. Tabi ki bu geçiş döneminde ufak tefek aksaklıklar meydana gelebiliyor. İlerleyen zamanlarda bunların da olmayacağını umut ediyoruz. Bizlere bu günleri yaşatan ve ilçemize 30 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapan Akdeniz EDAŞ'ın üst düzey yöneticilerine, Bölge Koordinatörlüğüne ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

SANAYİ ESNAFI NEFES ALDI

Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş da elektrik kesintilerinin sona ermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Enerji sarfiyatının en fazla olduğu yaz aylarında bile hayatı olumsuz etkileyecek oranda ciddi bir kesinti yaşanmadığını belirten Taş, "Sanayi esnafı için elektrik hayati bir öneme sahip. Geçmişte gün boyu süren elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalırdık. Bu nedenle esnaf iş yapamazdı. Bu da ekonomik anlamda esnafı büyük sıkıntılara sokardı. Özelleştirmenin ardından Akdeniz EDAŞ'ın yaptığı yatırımlar ve çalışmalar bölgeyi ayağa kaldırdı. Sanayi sitemizin enerji hatları komple yer altına alındı ve karanlıktan kurtulduk. Emeği geçen herkese sanayi esnafı adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

JENERATÖR MALİYETİNDEN KURTULDUK

Alara Turizm Yatırımcılar Derneği Müdürü İbrahim Baytekin ise gelinen noktanın turizm adına sevindirici olduğunu söyledi. Turizm sektöründe yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin turizmciye ek maliyet getirdiğini ifade eden Baytekin, "Elektrik olmadan turizm olmaz. Bu nedenle yaşanan elektrik kesintilerinin zararını en aza indirmek için turizmci jeneratör kullanmak zorunda kalıyordu. Bu da hem ek maliyet hem de gürültü kirliliği anlamına geliyor. Yapılan yatırımlarla birlikte çok şükür ki bu sıkıntıları bu yıl yaşamadık. Turizm sezonu istediğimiz gibi gitmedi. Birde üstüne ek maliyetler gelseydi kötü gidişat içinden çıkılmaz hale gelecekti. Elbette ki bu süreçte ufak tefek kesintiler yaşandı ancak turizmciyi etkiler nitelikte olmaması sevindirici oldu. Bizlere bu imkanı sağlayan Akdeniz EDAŞ'a teşekkürü bir borç biliyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 14:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83