BELEDİYE ŞARJ ENGELİNİ KALDIRDI

“Engelsiz Kent Alanya” olma yolunda Türkiye genelinde örnek projeleri hayata geçiren Alanya Belediyesi, akülü sandalye kullanıcılarının şarj sorununu çözmek için ilçenin 3 bölgesine akülü sandalye şarj istasyonları kurdu.

BELEDİYE ŞARJ ENGELİNİ KALDIRDI
Alanya Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerini arttırarak sürdürüyor. Kentin doğu, batı ve merkezindeki 3 bölgeye kurulan şarj istasyonunda engelli vatandaşlar tekerlekli sandalyelerini kolaylıkla şarj edebilecekler.

BAŞKAN YÜCEL, “EVE DÖNME ENDİŞESİ OLMAYACAK”

Engelli ve engelli yakınlarının yaşamlarını kolaylaştıracak Akülü Sandalye Şarj İstasyonu’nun tanıtımı İskele bölgesinde kurulan şarjistasyonunda yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şarj istasyonunu engelli vatandaşlar ve basın mensuplarına tanıttı. Engelli bireylerin akülü araçlarını şarj etmelerine yardımcı olan Başkan Yücel, “Bizim için önemli olan engelli vatandaşlarımızın hayatla barışık, mutlu yaşamaları. Engelli vatandaşlarımız evlerinden çıktığı zaman tekrar eve dönebilme gibi bir endişesi olmayacak. ” dedi.

DAMLATAŞ, İSKELE VE BAŞKANLAR PARKINDA ŞARJ İSTASYONLARI HİZMETE GİRDİ

Şarj istasyonları hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Engelli vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, yaşadıkları şarj probleminin çözümü noktasında ilk olarak Damlataş Güzelyalı Caddesi, İskele Caddesi ve Başkanlar Parkına olmak üzere 3 adet Akülü Sandalye Şarj İstasyonu yerleştirdik. Bu sayede engelli vatandaşlarımız, Dinek ve Dimçayı köprüsü arasındaki sahil yolu ve İskele güzergâhında şarj problemi yaşamadan kesintisiz ulaşım sağlayabilecekler.” dedi.

“ENGELLİLERİMİZE DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET VERMEK İSTİYORUZ”

İnşaattan kaldırım, yol ve peyzaj çalışmalarına kadar tüm kent projelerini engelli vatandaşlara göre yaptıklarını ifade eden Başkan Yücel, “İlerleyen tarihlerde ilçemizin çeşitli noktalarında şarj istasyonlarının sayısının arttırılmasını planlıyoruz. Sadece ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımız için değil; kentimize gelen tüm misafirlerimiz için, dünya standartlarında hizmet etmek ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak istiyoruz.” diye konuştu

“ARTIK YOLDA KALMAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Sürekli akülü araç kullanan engelliler için en büyük sıkıntının aracın aküsünün bitmesi olduğunu vurgulayan engelli vatandaşlardan Mehmet Yalçın Kaya, akü şarj istasyonları ile artık yolda kalma gibi bir sorunun olmayacağını belirterek, “Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel’e teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR İMKAN”

Engelli vatandaşlar arasında bulunan Hıdır Selim ise, ”Bizler için çok güzel bir imkan. Evden çıktığımız zaman şarjımız bitecek diye endişe ediyorduk. Belediyenin bu hizmeti engelliler için yaptığı hizmetlerin taçlandırılması oldu. Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 14:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83