Alanya Kalesi'nde halkın ulaşım çilesi

Alanya Kalesi'nde halkın ulaşım çilesi

Alanya’nın en önemli turistik noktaları arasında ilk sıralarda yer alan Alanya Kalesi’ne Halk Otobüsleri artık günde sadece 3 kez çıkıyor. 

Alanya Kalesi’ni ziyaret etmek isteyen turistler ile Hisariçi Mahallesi’nde ve Tophane Mahallesi’nde yaşayanların ulaşım için kullandığı Alanya Halk Otobüsleri’nin sefer saatleri sabah 07.30, öğlen 12.00 ve akşam 17.30 olmak üzere günde sadece 3 sefere indirildi. Her saat başı yapılan seferlerin iptal edilmesi, mahallelerde yaşayan insanların ve Alanya Kalesi’ni ziyaret etmek isteyen yerli-yabancı turistlerin tepkisini topluyor. 

TURİSTLER SAATLERCE BEKLİYOR

Otobüslerin geçiş güzergahında bulunan duraklarda saatlerce bekleyen insanlar, durak etrafında bulunan esnafa sürekli otobüs saatini soruyorlar. Bir günde yüzlerce turistin ve vatandaşın “Otobüs saat kaçta geliyor?” sorusunu sorduğu esnaf da bu durum karşısında şaşkın. Kendilerine sürekli otobüs saati sorulan esnaf; “Her gün yüzlerce turist, otobüsün ne zaman geleceğini soruyor. Yıllardır saat başı geçen otobüsler artık günde 3 kez geçiyor” dediler. 

banner111

HİSARİÇİ ve TOPHANE HALKI MAĞDUR

Alanya Kalesi yolu üzerindeki Hisariçi Mahallesi ve Tophane Mahallesi’nde yaşayan vatandaş, otobüs saatlerinin değiştirilmesinden dolayı şikayetçi. Evlerine ulaşmak için yıllardır otobüsleri kullanan halk, yeni saat uygulamasından dolayı ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getirdiler. Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere sadece 3 sefer düzenlenen hattı kullanan vatandaşlar, durumun düzeltilmesi için aramadıkları yer kalmadığını ancak sonuç alamadıklarını dile getirdiler. 

TELEFERİK ve TAKSİ ÇOK PAHALI 

Günlük teleferik ve taksi kullanımının çok pahalı olduğunu dile getiren mahalle halkı, “Teleferik güzergahı nedeniyle bir çok insan için çözüm değil. Teleferik turistik olduğu için hem pahalı, hem de ulaşım amacı taşımıyor zaten. Her gün taksiye binmek de son derece pahalı. Yıllardır saat başı düzenlenen seferleri, kim neden kısıtladı bilen yok. Müracaat etmediğimiz yer kalmadı ama çözüm bulamıyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83