Alanya Kent Konseyi'nde yılın son toplantısı

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Yerel Gündem 21 Evi’nde gerçekleştirildi. Özcan'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda Alanya gündemine ilişkin konular görüşüldü

Alanya Kent Konseyi'nde yılın son toplantısı

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Yerel Gündem 21 Evi’nde Nurhan Özcan başkanlığında, üyelerin katılımı ile gerçekleşti. Yılın son toplantısını gerçekleştiren Kent Konseyi'nde 1 yıl boyunca yapılan faaliyetler görüşülerek, yeni yıl ile birlikte yapılacak çalışmalar da değerlendirildi. Üyelerin görüşlerinin alındığı toplantıda Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Kent Konseyi'nin Alanya'da yapacağı çalışmalarla hayata geçirilecek projeler hakkında detaylı bilgiler aktardı.

KAN BAĞIŞLARI HAYAT VERECEK

Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen 'Mahallemiz kan bağışlıyor' projesi ile her mahalleden ve kamu kurumlarından destek aldıklarını belirten Özcan, ülkede kan verme sayısında yaşanan azalmalardan dolayı bu projeye öncülük ettiklerini söyledi. Özcan, Kaymakamlığın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Alanya Belediyesi'nin ve STK Temsilcilerinin de projeye sahip çıktığını söyleyerek, kan bağışı ile yüzlerce insana hayat verilmesini amaçladıklarını belirtti.

KURSLAR DEVAM EDECEK

Kent Konseyi'nin yıl içerisinde birçok ücretsiz kurs verdiğini, mevcut ipek koza, çini ve bilgisayar kurslarının devam ettiğini belirten Özcan, yılbaşının ardından istekler doğrultusunda ücretsiz kursların hangi alanlarda olacağını planlayacaklarını söyledi.

DİJİTAL HARİTA

banner111

Alanya'da en büyük eksikliğin şehir haritası olduğunu ve bu sebeple turistlerin Alanya ile ilgili birçok bölge konusunda bilgisiz kaldığını söyleyen Özcan, "Alanyamıza gelen turistler dijital ortamda şehir haritası bulunmadığı için gezilecek ve görülmesi gereken yerleri bilemiyorlar. Dijital ortamda hayata geçirilecek harita ile şehrin her noktasını turistler kolayca bulabilecek ve nerelerin gezilmesi gerektiğini bilecekler" dedi.

SOKAKLAR CAZİBE KAZANACAK

Alanya'nın sokaklarının cazibe noktası haline getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Özcan, sokaklara hayat verilmesi gerektiğini ve Alanya'nın değerlerinin sokaklarda sergilenmesi noktasında projeler yapılmasını vurguladı.

ULAŞIMA DEĞİNİLDİ

Öğrencilerin ulaşımda yaşadığı sorunların da değinildiği toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e gerekli bilgilerin aktarıldığını da söyleyen Özcan, öğrencilerin Alanya'da geçerli olan kent kartların Antalya'nın her bölgesinde de geçerli olmasını istediğini Türel'e ilettiklerini söyledi.

ÖZCAN ERSOY'U ANDI

Toplantı sonunda konuşan Özcan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı olan İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u ölümün 82'nci yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018, 18:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83