Alanya Kent Konseyi workshop çalışmalarına başladı

Alanya Kent Konseyi workshop çalışmalarına başladı

Alanya Kent Konseyi workshop çalışmalarına başladı

Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Deniz Özdemir, el ürünlerinin satıldığı bir pazar kurmayı amaçladıklarını söyledi. Pandemi döneminde insanların ruh sağlığını korumak için bir hobi oluşturmak istediklerini belirten Özdemir, “Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bir çalışma başlattık. Alanya’daki bütün hobi atölyelerini toplayıp bir bütünlük oluşturarak tanışmak ve sorunlarımızı görüşmek istedik. Sağ olsun bütün arkadaşlarımız iştirak etti. Belli aralıklarla toplantılar yapıyoruz. Asıl amacımız büyük bir pazar kurup birbirimize katkı sağlamak. Ortamımızı hareketlendirmek için birbirimize ışık olalım diye bir kampanya başlattık ve workshoplar düzenlemeye başladık. İlk günde atölyemizde kağıt rölyefle başlayalım dedik. Diğer arkadaşlarımızla kendi atölyelerinde ya da konsey binasında bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi. 
“BÜTÜN SANATI BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

banner111

Alanya Kent Konseyi Sanat ve Tasarım Çalışma Grubu Grup Sözcüsü Nefise Develioğlu da, “Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve Kadın Meclisi Başkanı Deniz Özdemir önderliğinde böyle bir projeye hep beraber dahil olduk. Bugün Özdemir’in atölyesindeyiz. Amacımız bütün sanatı birleştirmek. Alanya'mızdaki bütün sanat dallarını hep beraber öne çıkararak önce ilçeyi sonra da Türkiye’yi daha ileriye taşımak. Daha sonra bütün üyelerimizin atölyesinde değişik workshoplar ve projeler yapacağız. Özcan’ın önderliğinde hep beraber güzel işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 
“BU ÇALIŞMA GRUBU TÜRKİYE’DE ÖRNEK”
Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan da, “Bu çalışma grubu Alanya’da profesyonel anlamda hizmet eden, sanatla uğraşan atölyelerimizin oluşturmuş olduğu bir dayanışma göstergesi. Çalışma grubumuz Türkiye’de örnek. Kadın meclisi ve grup sözcüsü Develioğlu ile bütün atölye sahiplerine, çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Alanya’da güzel işler yapılacak diyorum. Profesyonel ellerden çıkması çok çok önemli. Emeğin değerlendirilmesi ve Alanya’ya özgü objelerin çıkarılması, buraya has değerlerin yaşatılması çok çok önemli. Kalabalık bir grubuz. Daha da çoğalacağız. Buna inanıyorum. Değerli hediyeler, objeler çıkacağına da inanıyorum. Güzel bir dayanışma örneği. Alanya için hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83