Alanya, Kentsel Dönüşüme nasıl bakıyor?

Alanya, Kentsel Dönüşüme nasıl bakıyor?

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer ve yönetimi kentsel dönüşüm faaliyetlerini konuşmak için Alanya’ya geldi. Hançer, vatandaşlarda kentsel dönüşüme karşı mülkiyet faktöründen kaynaklanan bir güvensizlik olduğunu vurguladı.

banner111

(Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer,  kentsel dönüşüm hakkında değerlendirmelerde bulundu. Alanya’da ki mühendisler ile de bir araya gelen Hançer, hem kaynaşmak adına hemde Alanya’da yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için  meslektaşları ile fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.


'ALANYA’DA YAKLAŞIK 80 MÜHENDİS VAR’


Antalya Şube Başkanı Okan Hançer Alanya’da yaklaşık 80 tane meslektaşının bulunduğunu belirterek,  “Biz Harita ve Kadastro Odası Mühendisleri olarak  Antalya,Burdur, Isparta  etkinlik sahamızda  faaliyetlerimiz sürdürüyoruz. Alanya’da da şubemizin temsilcileri olarak yaklaşık 80 tane harita mühendisimiz var onlarında sorunlarıyla  ilgileniyoruz bölgesel problemlere  çözüm önerileri sunuyoruz” dedi.


‘KENTSEL DÖNÜŞÜME İSTEKSİZLİK VAR’


Hançer, Alanya’da toplanma sebeplerinden birinin de kentsel dönüşüm üzerine bir çalışma yaptığını belirterek, “Antalya’nın depreme karşı alınacak tedbirler gündeme geldiğinde bunun karşılığının kentsel dönüşüm olduğu cevabını görüyoruz. Maalesef Antalya genelinde yerel idarelerde kentsel dönüşüm konusunda bir isteksizlik ve uygulamada bir eksiklik olduğunu tespit ettik. Bu kapsamda  Harita Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi olarak kentsel dönüşüm komisyonumuzun hazırlamış oldu bir rapor var. Raporumuzu Antalya'daki yerel yönetimler,  kamu kurumları, meslek odaları ile paylaştık şu anda Alanya'da da kentsel dönüşümle ilgili uygulamalar olduğu bilgisini aldık ve kentsel dönüşüm gündemiyle Alanya'da bir etkinlik organize ettik”dedi. Bu sebeple Alanya’ya geldiklerini belirten Hançer, “Alanya Belediyesi'ndeki kentsel dönüşüm Şube Müdürleri, İmar Müdürleri, Plan Proje Müdürleri ve meslektaşlarımıza birlikte fikir alışverişi yaptık ve  katkılarımızı sunduk” dedi. 


‘VATANDAŞLARDA GÜVENSİZLİK VAR’


Hançer, vatandaşlarda kentsel dönüşüme karşı bir güvensizliğin olduğunu belirtti. Hançer, “Sebebi mülkiyete dayanıyor bu sorun fayda maliyet analizi olarak  vatandaşın yeterince kafasında yapılmadığı zaman bu sefer güvensizlik oluşuyor ve haliyle yerel yönetim merkezimizde bu konuda sıkıntı yaşamamak adına kentsel dönüşüm projelerini uygulamasını yaparken biraz tereddüte düşüyorlar ancak biz yaptığımız önerilerde harita mühendisleri olarak genelde mülkiyet sorunları ile ilgileniyoruz. İmar planı ve 18. Madde uygulamalarında da aktif görev alıyoruz”dedi.


‘DEPREM BEKLENMİYOR’ 


Hançer, “Projelerdeki eksikleri tespit edip bundan sonraki projelerde aynı eksiklerin hatalarını yapılmaması adına ön plana çıkarıp belediyeleri bilgilendiriyoruz ve belediyelerin kentsel dönüşümü bir memleket meselesi şeklinde sahiplenmesini sağlıyoruz çünkü deprem beklemiyor afetler ne zaman olacak belli değil bilemiyoruz. Son zamanlarda orman yangını yaşadık, sel felaketleri yaşıyoruz depremde ne zaman yaşanır bilinmiyor o yüzden hazırlıklı olmamız gerekiyor zaten afetlerde hazırlıksızlık ve  tedbirsizlik can kayıplarına sebep oluyor. Bu noktada afetlerin en yıkıcısı olan depreme karşı da bir çözüm üretmemiz şart”dedi.


‘YETERLİ DEĞİL’


Hançer, Antalya'da kentin bütününü kapsayan bir kentsel dönüşüm master planı henüz olmadığını belirterek şu sözlere yer verdi “ Lokal ve bina bazında projeler var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı projeler var bunları  gözardı etmemek gerekiyor. Ancak kentin bütününe baktığımızda maalesef yeterli değil kentsel dönüşümü kapsayan genel uygulamaların arazi yönetimi ölçeğinde ele alınması gerekiyor”diye belirtti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83