Alanya Kıbrıs Gazileri 50 yıl sonra KKTC'de

Alanya Kıbrıs Gazileri 50 yıl sonra KKTC'de

Alanyalı Kıbrıs Gazileri 50 yıl sonra KKTC’de
Alanyalı Kıbrıs gazileri Belediye Başkan Adayı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin tarafından düzenlenen geziyle 50 yıl sonra KKTC’yi ziyaret etti. Mehmet Şahin başkanlığındaki gaziler heyeti KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Kabulde Alanya-KKTC arasındaki feribot seferleri ve Ercan Havaalanı ile Alanya-Gazipaşa Havaalanı arasındaki seferlerin tekrardan başlaması için Tatar’ın desteği talep edildi.

banner111


Alanyalı Kıbrıs gazileri 50 yıl sonra Alanya Belediye Başkan Adayı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin tarafından düzenlenen gezi ile KKTC’yi ziyaret ettiler. Gezi kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında canlarını feda eden şehitlerin mezarlarının bulunduğu Girne’deki Karaoğlanoğlu Şehitliği ve Boğaz Şehitliği ziyaret edilerek, şehitler için dua edildi. Mehmet Şahin ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada “50 yıl önce Kıbrıs Adası’na barışı götürmek için canlarını ortaya koyan Kıbrıs gazilerimize, mücadele verdikleri toprakları tekrardan görmeleri için yavru vatana bu geziyi düzenledik. Gazilerimize daha önce bu gezinin sözü vermiştim. Alanyalı hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu ziyaret eden gaziler daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Tatar’a Alanya’nın daha önce Mehmet Şahin’in ALTSO başkanlığı döneminde tescil ettirdiği Alanya Muzu, Avokadosu ve Keçiboynuzu (harnub) takdim edildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Tatar’dan Alanya-KKTC arasındaki feribot seferleri ve Ercan Havaalanı ile Alanya-Gazipaşa Havaalanı arasındaki uçak seferlerinin başlaması için destekleri istendi.
Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs gazilerine büyük minnet duyduklarını belirleterek Kıbrıs Türkleri’nin yok oluşun eşiğinden döndüğü 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs gazilerinin mücahitlerimizle birlikte gösterdiği büyük kahramanlığın önemine işaret etti. Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası Kıbrıs’a barış geldiğine değinen Cumhurbaşkanı Tatar; güven, huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmemizin nedeninin Kıbrıs Barış Harekâtı olduğunu kaydetti. 6 Şubat depreminin büyük acılara neden olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, birlik olmanın önemine vurgu yaptı ve “Biz büyük Türk milletinin kopmaz bir parçasıyız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Tatar, iki egemen ve eşit devlet siyasetinden asla geri dönülmeyeceğinin altını çizerek,KKTC devletini güçlendirirken geçmişi her zaman hatırladıklarını dile getirdi.


Türkiye ile KKTC Arasında Hem Deniz Hem Havayolu Güçlendirilecek
Mehmet Şahin’in Alanya-KKTC arasındaki feribot seferleri ve Ercan Havaalanı ile Alanya-Gazipaşa Havaalanı arasındaki uçak seferlerinin başlaması konusunda destek talebi hakkında değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Tatar “Biz büyük Türk Milleti’nin bir parçasıyız. Bundan sonraki süreçte hem deniz hem havayoluyla buraya bağlantının artması bağlarımızı da güçlendirecek. Bugün Türkiye’den her gün 50’den fazla uçak inip kalkıyor inşallah bu sayı daha da artacak” dedi.
Gaziler 50 yıl Sonra KKTC’yi Ziyaret Etmenin Mutluğu Yaşadılar
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Temsilciliği Başkanı Abdullah Yılmaz ziyaret sonrasın yaptığı açıklamada “Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan 50 yıl sonra ilk kez Kıbrıs’a gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Mehmet Şahin ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83