Alanya-Konya yolu için validen önemli açıklama

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yapımı devam eden Akseki-İbradı-Derebucak karayolu yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Karaloğlu, "Akdeniz'i İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak büyük bir yatırım, büyük bir proje" dedi.

Alanya-Konya yolu için validen önemli açıklama
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yapımı devam eden Akseki-İbradı-Derebucak karayolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Vali Karaloğlu, Antalya sahil bölgesini İç Anadolu'ya bağlayan Akseki üzerinden Seydişehir'e giden tek bir yol olduğunu hatırlatarak, "İç Anadolu Bölgesi'ni sahile farklı alternatif yollardan bağlama konusunda hükümetimizin gayretli çalışmaları var. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri de Taşağıl'dan başlayıp Beydiğin üzerinden Konya Derebucak'a kadar ulaşacak olan ve içerisinde gidiş-dönüş 10 kilometrelik Demirkapı Tüneli'nin de bulunduğu 67 kilometrelik güzergah. Nitekim Demirkapı Tüneli'nin kazı işleri tamamlandı, beton kaplama işleri yapılıyor, ikinci tünelde de 5 ayrı noktadan çalışmalar devam ediyor. Burası tamamlandığında İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz'e, Antalya'ya bağlayan en kısa ve niteliği en yüksek yollardan biri olacak" dedi.

825 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Çalışmaların tamamlanmasıyla Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini bağlayan önemli akslardan birinin oluşacağını belirten Vali Karaloğlu, "Bu yol İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz'e bağlayacak. Akdeniz'de üretilen sebze ve meyve gibi ürünleri iç pazarlara, daha büyük pazarlara, Ankara, İstanbul gibi pazarlara daha kısa sürede ulaştırma imkanı olacak. Bunun yanında turizm imkanları daha da artacak. Konya'dan Antalya'ya gelmek isteyen biri bu yolu kullandığında Akseki yoluna göre 26 kilometre daha kısa bir yolu kullanmış olacak. Hem niteliği yüksek hem de daha kısa bir yoldan sahile gelmiş olacak" diye konuştu.

Yatırımın toplam maliyetinin 825 milyon lira olduğunu, bunun 448 milyon 500 bin liralık kısmının Demirkapı Tüneli için harcandığını anlatan  Vali Karaloğlu, "Yatırım toplam maliyet bedeli 825 milyon lira. Bu büyük bir yatırım. Akdeniz'i İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan çok büyük bir proje olduğu için de helali hoş olsun" dedi.

İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan ikinci alternatif yol çalışmasıyla ilgili de bilgiler veren Vali Karaloğlu, Alanya'yı Kuşyuvası mevkii üzerinden  Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçelerine bağlayan 11 tünelden 7'sinin tamamlandığını ifade etti. Antalya'nın batısını Ege'ye bağlayan yollar üzerinde de çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Karaloğlu, çalışmalar tamamlandığında Antalya'nın hem Ege hem de İç Anadolu Bölgesi'ne entegrasyonunun tamamlanmış olacağını dile getirdi.

Hızlı tren proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Vali Karaloğlu, bu proje ile de Antalya'nın ulaşım imkanlarının bugünden çok daha iyi bir noktaya taşınmış olacağını bildirdi. İncelemelerin ardından İbradı ilçesinin Ormana Mahallesini de ziyaret eden Vali Karaloğlu, burada vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 14:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83