Alanya Kuşyuvası'ndaki can pazarından sevindirici haber

200'e yakın akşam saatlerinde Alanya'nın Kuşyuvası mevkiinde mahsur kalmıştı.

Alanya Kuşyuvası'ndaki can pazarından sevindirici haber

Bugün Alanya'nın Kuşyuvası bölgesi, Çatak Mevki'nde 200'e yakın aracın yolda kaldığı ve çok sayıda kazanın yaşandığı öğrenildi. Olay yerine Karayolları, Alanya Belediyesi, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar saat 20.30 sıralarında kurtarıldı.

Bugün Alanya'nın Kuşyuvası bölgesi, Çatak Mevkii'nde akşam saatlerinde tam anlamıyla bir can pazarı yaşandı. Pazar gününü yüksek yaylalarda geçiren vatandaşların dönüşü sırasında yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 200'e yakın aracın yolda kaldığı, çok sayıda aracın buzlanma nedeniyle kayarak diğer araçlara çarptığı öğrenildi. Zincirleme kazalara karışan araçlarda çocuklar, kadınlar ve bebeklerin olduğu bildirildi. Araçların bölgeden geçişinin sadece kar zinciri ve yardımla mümkün olabileceği öğrenildi. 

'DONMA TEHLİKESİ YAŞANDI'

Kuşyuvası'nda mahsur kalan vatandaşlar adına yetkilere ulaşan Selahattin Uğurkutu "Şu anda ölüm kalım savaşı veriyoruz. Yardıma ihtiyacımız var. İnternet çekmiyor, telefonla jandarma, AKUT gibi yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. İnanılmaz kötü bir manzara var. Birbirine vuran araçlar var. Yüzlerce araç aşağıya doğru inmeye çalışıyor. Bir çok insan Kuşyuvası’nda mahsur kalmış durumda ve donma tehlikesi geçiren küçük çocuklar var. Yetkililer harekete geçmiş durumda. Şu an burada hava sıcaklığı - 2 derece ve tipi devam ediyor. Olay anından itibaren yetkililere ulaşmaya çalıştık fakat hem inişler, hem çıkışlar sıkışık olduğu için yetkililerin gelmesi uzun sürebilir. Hava karardı ve ancak araç farları ile etrafı aydınlatabiliyoruz" dedi. Uğurkutu ve bölgedeki vatandaşların yardım çağrısı üzerine Karayolları ve Alanya Belediyesi ekipleri harekete geçti. Ancak karda mahsur kalan araçları kurtarmak için bölgeye gönderilen Karayolları'na ait bir aracın kar zinciri olmaması  nedeniyle yolda kaldığı iddia edildi. Aracın zincir takıldıktan sonra yola çıktığı bildirildi. Bu sırada Alanya Belediyesi ekipleri de bölgeye ulaşarak kurtarma çalışmalarına destek verdi. Ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri de geldi. Yaklaşık 3,5 saat mahsur kalan vatandaşlar, akşam saat 20.30 sıralarında kurtarıldılar. 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2018, 21:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83