Alanya Müftülüğü'nden Aile İçi Şiddetle Mücadele Semineri

Alanya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından aile içi şiddetin önlenmesi kapsamında, “Ailemde Merhamet İstiyorum” konulu seminerler düzenlendi.

Alanya Müftülüğü'nden Aile İçi Şiddetle Mücadele Semineri

Alanya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından aile içi şiddetin önlenmesi kapsamında İbrahim Başkaptan Kur’an Kursu, Oba İzzet Azakoğlu Kur’an Kursu, Oba Hayriye Hanım Kur’an Kursu, Selçuklu Kur’an Kursu ve Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kur’an Kursu’nda “Ailemde Merhamet İstiyorum” konulu seminerler düzenlendi.
 

“MERHAMET VE SEVGİ ZORUNLU İHTİYAÇ”

banner111

Alanya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Fatma Türkben ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Üyesi Vaiz Yakup Kılıç tarafından verilen seminerlerde merhamet ve sevginin ailedeki herkes için zorunlu bir ihtiyaç olduğu ifade edildi. Türkben ve Kılıç, çocuklardan anne-babalara, ebeveynlerden dede ve ninelere kadar ailedeki her bir ferdin merhamet ve nezaketle muamele görmelerinin zaruretine değindiler. Merhametle yetişen bireylerin aynı şekilde merhametle muamele eden, varlığa sevgi ile bakan, çevresine merhameti yayan kimseler olacağının da belirtildiği seminerlerde kişinin kendisine yapılmasını istemediği hiçbir davranışı başkalarına da yapmaması gerektiği vurgulandı. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatından örneklerin de verildiği seminerlerde merhamet ve nezaketin olduğu yerde güzelliklerin, merhamet ve nezaketin olmadığı yerde de kabalık ve hoyratça muamelenin olacağı ifade edildi. Katılımcıların da söz aldığı, sordukları soruların cevaplandırıldığı seminerler iyi dilek temenniler ile sona erdi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83