ALANYA'NIN AKCİĞERLERİ YANIYOR

Sabah'ta Türkler'deki çöplük yangınından sonra bu kez yangın haberi Mahmutlar Mahallesi'nden geldi. İtfaiye ve Orman yangın ekipleri seferber oldu.

ALANYA'NIN AKCİĞERLERİ YANIYOR

ALanya Mahmutlar Cebeli Reis Mevkii'nde saat 11:50'de iki ayrı noktada başlayan ve rüzgarın etkisiyle ilerleme kaydeden orman yangını orman itfaiye ekiplerinin ve OGM helikopterlerinin müdehalesi sonucu 14:10'da kontrol altına alındı. Yangından bir buçuk hektarlık alan etkilendi.



Yangına biri yangında yönetim helikopteri olmak üzere, 6 OGM yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz, 3 ilk üdehale aracı, 7 itfaiye aracı, 2 iş makinesi, 7 teknik eleman, 50 yangın işçisi ve 50 gönüllü vatandaş katıldı. 



Yanan alanın sarp olması ve yangının iki ayrı noktada başlaması çalışma koşullarını bir hayli zorlaştırdı. Yoğun hava gücü kullanımı ve ekiplerin yoğun çalışması sonucu kısa sürede kontrol altına alındı. Yangını soğutma çalışmaları ise akşam saatlerine kadar sürdü. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü gerekli tedbirleri aldı.



Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkcıı konuyla ilgili, "Hava koşulları nedeniyle orman yangınları bakımından riskli günlerdeyiz. VAtandaşlarımız duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yangını gören vatandaşlar 177 ve 112 nolu telefonları araybilir" dedi.

banner111

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 11:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83