Alanya'nın ardından Adana'yı da üzdü

Alanya eski Cumhuriyet Başsavcısı olan, Adana Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay'a atanan Ali Yeldan için Adana'da her kesimden duygu dolu veda mesajları yağdı. 'Efsane Başsavcı' için yazılanlar arasında "Adana adalet teşkilatına en az 20-30 yıl çağ atlattınız" ifadesi de yer aldı

Alanya'nın ardından Adana'yı da üzdü
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Yargıtay’a atanan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın tayinini çıkması hem Adana Adliyesinde birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarında, hem de proje ve çalışmalarla dokunduğu birçok kesimde büyük üzüntü yarattı. Yeldan’ın Adana’dan ayrılmasını üzüntüyle karşılayan birçok kişi, sosyal medya hesaplarında duygu dolu mesajlar paylaştı.

Kararnamede tayin haberinin duyulmasının ardından, sosyal medyada onlarca kişi Başsavcı Ali Yeldan ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı. Adana Adliyesinde görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcılarından yargı çalışanlarına, avukatlardan esnafa, bürokratlardan stajyerlere kadar birçok kişi duygu dolu mesajlar yazdı. Kiminin ‘Türkiye aşığı’, kiminin ‘Efsane’ kiminin de ‘yüce gönüllü’ olarak tasvir ettiği Başsavcıyla ilgili düşünceler şöyle:

‘ADANA ADALET CAMİASI YETİM VE ÖKSÜZ KALDI’

“Bu şarkı burada bitmez Başsavcım! Dava ve gönül adamı, Adana Adliyesi camiasına geldiği 4 yıldan buyana tarihinin en büyük yatırımlarına imza atan, hizmet adamı Başsavcımız Ali Yeldan bey Adana’ya veda ediyor. Amaç da zaten hoş bir seda bırakmak değil mi? Adana adalet camiası yetim ve öksüz kaldı. Hakkın ödenmez, hakkını helal et başsavcım. Gerçek Adanalının kalbinde iz bırakıp gidiyorsun koca yürekli adam, güle güle. Avukat”

“TEŞKİLATA KATTIKLARINIZ ÖLÇÜLEMEZ”

”Kendime sizi çok yakın gördüğümden, bende oluşan burukluk nedeniyle bu mesajı yazıyorum, üzerimizde çok emeğiniz var, halen en büyük pratiğimizi sizden öğrendiklerimiz oluşturuyor. Teşkilata kattıklarınız da karşılaştırmalarla ölçülemez. Stajyer Savcı”

“VERDİĞİ TALİMATLAR ‘İNSAN KOKUSU’ İÇERİRDİ, ROL MODEL OLDU”

“Başsavcımız Ali Yeldan, benim ilk başsavcımdı. Verdiği tüm talimatlar ‘insan kokusu’ içerirdi. Hep daha iyiyi, daha adili bulmamız için bizi yönlendirdi. Duyarlılığı ve yaklaşımı ile benim için bir rol model oldu. Saygı zorunluluk, sevgi ihtiyaridir. Biz kendisini hem saydık hem sevdik. Cumhuriyet Savcısı”

“Sizler gibi değerli birini tanımak bizim için onur verici. Bizlere abi oldunuz dost oldunuz, Adana’mıza unutulmayacak şeyler kattınız. Buradaki emekleriniz unutulmayacak ve sürekli yaşatılacak eserlerdir. Esnaf”

“Değerli Başsavcım kıymetli büyüğüm, abim… Ben sizinle tanışmaktan, beraber çalışmaktan bazen de yeri geldiğinde dertleşmekten onur ve şeref duydum. İyi ki sizin gibi bir adam gibi adamla tanıştım. Biliniz ki kıymetli büyüğüm; Ali Yeldan olunmaz, doğulur. Cumhuriyet Savcısı”

“ADANA ADALET TEŞKİLATINA ÇAĞ ATLATTINIZ”

“Adana adalet teşkilatına en az 20 – 30 yıl çağ atlatan bir dönem yaşattınız. ‘Suçluyu kazı, altından insan çıkar felsefesi’ ile herkese dokunmaya çalıştınız. Şahsım başta olmak üzere herkese çok büyük vizyon kattınız. Ne Adana ne de bizler asla sizi unutmayacağız. Açık ve net bir şekilde ifade edebilirim ki Adana’nın gördüğü ve göreceği en kaliteli, çalışkan, fedakar, vatansever, millet ve bayrak aşığı ve yüce gönüllü bürokratı oldunuz. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü”

“ALİ YELDAN BİR MARKADIR”

“Ali Yeldan sadece Başsavcı değil bir markadır. Görev yaptığı her yerde gece gündüz çalışarak eserler bırakan, ülkemiz ve halkımızın huzur ve mutluluğu adına sürekli projeler üreten, çevresindeki herkese çalışmayı sevdiren koca yürekli bir insandır. Yargı çalışanı.”

“YİĞİTLİK RUHUNUZDA VAR”

“Yiğitlik her insana göre değildir. Sizin ruhumuzda var. Her gittiğiniz yerde emeğiniz çok fazla. Sizinle çalışmak ve sizi tanımak benim için şereftir. Sizler ailece harika insanlarsınız.”

“Ali Yeldan bir Türkiye klasiğidir. Tanıdığım en yürekli idarecidir. Adam, adamsa eğer oturduğu her yer başköşe olur; adam, adam değilse başköşeye de otursa başköşe eşik olur. Her yeri başköşe yapan değerli insan yüreğimiz sizinle.”

“GÖREV YAPTIĞI HER YERİ GÜZELLEŞTİREN…”

“Sadece Adana değil görev yaptığı her yeri güzelleştiren, insanları insan oldukları için seven, personeline değer veren, çalışanın kıymetini bilen bir Başsavcı. Adana büyük bir değeri kaybetti. Üzülmekte haklılar. Ağrı 30 yıllık meslek hayatım boyunca tanıdığım en nadide ve bulundukları makamı fazlasıyla hak eden insanlar. Amirlik ve makam sahibi olmanın ötesinde anlatmaya kelimelerin yetmeyeceği, vatani, milleti için, dürüst, azimli ve bir o kadar görevini aşkla, hakkıyla yerine getiren bir başsavcı ve bir mahkeme başkanı tanımak benim için büyük onur. Yeriniz doldurulamaz. Zabıt Katibi.”

“Darbe  gecesi telsizin başına geçip, darbeye meydan okuyan ve darbeyi kırıp dağıtacak talimatı veren Türkiye genelinde başka başsavcı var mıdır, bilmem.

Allah yaptığın hizmetleri boşa çıkartmasın diyor, canı gönülden tebrik ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 12:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83