Alanya'nın en güzel balkon ve en güzel bahçesi belli oldu

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen En Güzel Balkon En Güzel Bahçe Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Alanya'nın en güzel balkon ve en güzel bahçesi belli oldu

Alanya Belediyesi’nin, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, yaşanılan çevrenin görsel niteliğini desteklemek, halkın, kent peyzajına ilgisini teşvik etmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği para ödüllü ´En Güzel Balkon Bahçe´ yarışmasının kazananları belli oldu. Başvuruları 1 Nisan 2021- 20 Mayıs 2021 tarihleri arasında, mekanların fotoğrafları ile kabul edilen yarışmanın jüri değerlendirmesi bu yıl pandemi nedeniyle ev ziyaretleri uygun olmadığından, fotoğraflar üzerinden incelenerek değerlendirildiği açıklandı.

38 BAŞVURU ARASINDA DEĞERLENDİRME YAPILDI

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Prf. Dr. Reyhan Erdoğan başkanlığında, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Peyzaj Mimarı Hasan Uysal, Fotoğraf Sanatçısı İlhami Yetkin, Çevre Gönüllüsü İsmail Haboğlu, Peyzaj Mimarı Hande Doru, Peyzaj Mimarı ve Kentsel Tasarımcı Seda Şanlıdere’den oluşan jüri heyeti, 24 Mayıs 2021 tarihine toplanarak, 38 başvuru arasından dereceye girenleri belirledi.

Dereceye girenlere ödülleri daha sonra belirlenecek bir tarihte, düzenlenecek bir programla takdim edilecek.

İŞTE KAZANAN İSİMLER

Balkon kategorisinde;

1. Ümmühani Sucu

2. Hülya Altay

3. Ebru Silahtaroğlu

Mansiyon ödülleri

Gozel Garryyeva, Neslihan Dikmen ve Yılmaz Cengiz

Bahçe kategorisinde;

1. Matt Spencerr

2. Robert Learmont

3.Simin Sheff

Mansiyon ödülleri

Ömür Solak, Merve Kumru, Aygül Ürküp

banner111

TOPLAM 4.500 TL ÖDÜL VERİLECEK

Yarışmada dereceye giren her balkon ve bahçeye ödülleri ayrı ayrı verilecek. Birincilere 2.000 TL, ikincilere 1.500 TL, üçüncülere 1.000 TL para ödülü dağıtılırken ayrıca plaket ve mansiyon ödülleri de verilecek.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar En Güzel Balkon, En Güzel Bahçe yarışmasının düzenlenme amacının, Alanya halkının çevreye ve doğa duyarlılığını arttırmak olduğunu belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83