Alanya'nın imar planına yeşil alan tepkisi

ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, dün gerçekleştirilen 'Antalya Büyükşehir Belediyesi 1/25 Bin Ölçekli Nazım İmar Planı Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Alanya'nın imar planına yeşil alan tepkisi
Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, 'Antalya Büyükşehir Belediyesi 1/25 Bin Ölçekli Nazım İmar Planı Toplantısı sonjrası açıklamalarda bulundu. Planda yeşil alanların eksik olduğunu belirten Kayhan'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Nazım imar planı toplantısına insiyatif grup olarak katıldık. Ulaşım ayrıntıları ile ele alınmış emeklerinize sağlık. 32 kilometrelik Alanya ve beldelerine bağlayan otoban ve Kayseri-Konya-Alanya-Antalya raylı sistemi ama nefes alacağımız hafta sonlarında ailemiz ile gidebileceğimiz büyük kentsel yeşil alanları maalesef göremedik ama benden başka da soran olmadı. Çünkü bu tür yerler halkın nefes aldığı yerlerdir. Rant alanı değil. Tarımsal alanlar nasıl bina yığınına dönebilir? 2/B'ler sorulanlar bunlardı. Zaten her yer bina yığını olmuş artık iklim bile değişiyor. Bu yüzden ne dere alanı, ne tarım alanı ne de dağ, hiçbir yer kalmamış. Zamanı geldiğinde o binalari yıkıp tarım alanına çevirmek için mücadele edilecek. Tabi onlara da hak vermiyor değilim. Buğdayından tut da her türlü şeyi dışardan alınıyorsa onlar napsın bari otel dikelim, ev dikelim de kira gelsin. Niye üzülüyorsunuz ki bir yerlerde birileri varsa nasılsa çözülür. Tıpkı Akdeniz ve turizmin en canlı oldugu bölgede denizimizin içine eden dolum tesislerinin ÇED raporunu delerek yapılması gibi. Siz otel de yapsaniz tarım da yapsanız böyle bir tehlike yanıbaşınızda ise boşuna siz önce sizi yok etmeye çalışanlarla mücadele edin. Edin ki emeğinizin karşılığını alın." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 14:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83