Alanya'nın trafoları sanat eserine dönüşüyor

Alanya Belediyesi, kentin tamamındaki trafoları kent dokusuna uygun boyayarak kötü görüntünün önüne geçti. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ressamları merkez, mahalle ve parklardaki tüm trafoları boyayarak renklendirdi.

Alanya'nın trafoları sanat eserine dönüşüyor
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ressamları daha güzel ve renkli bir Alanya için kent merkezi, mahalleler, meydan ve sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor.

Avsallar Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında bölgede bulunan en büyük trafo terfi merkezi ve diğer trafo binaları boyandı. Trafo binaları üzerine sanatsal çalışmalar yapan Belediye ressamları, binaları beton görüntülerinden kurtararak çevreye uyumlu hale getirdi. Yapılan sanatsal çalışmalar daha tasarım aşamasında, bölgenin coğrafi, fiziki ve ekonomik yapısı göz önünde bulundurularak, Akdeniz’i de yansıtacak şekilde bölgeye yakışan renklerle boyanıyor.

ÇEVREDEKİ DİĞER YAPILARLA DA UYUMUNA ÖZEN GÖSTERİLİYOR

Yine aynı proje kapsamında bölgede devam eden sanatsal çalışmalarla mahalledeki diğer trafo binaları, wc binası, elektrik panoları, üst geçit ayakları da boyanarak renk uyumuyla birlikte kompozisyon tamamlanacak. 

“TRAFO BİNALARI ARTIK GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURAMAYACAK”

Alanya merkezle birlikte batı bölgelerinde de peyzaj çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Çalışmalar tamamlandığında Avsallar Kentsel Yasarım Projesi kapsamında yürütülen bütün sanatsal eserler birbirini bütünler nitelikte olacak. Bölgedeki trafolar ve diğer umuma ait binalar ressamlarımız tarafından kent dokusuna uyumlu olması için özenle boyanıyor, tüm sanatsal öğelerin birbiriyle uyumuna dikkat ediliyor.

Kent estetiğine uyumlu hale getirilen trafo binaları artık görüntü kirliliği oluşturamayacak. Park Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan ressamlar Alanya sınırları içerisinde yaptığı farklı çalışmalarla trafo binalarını renklendirmeye devam edecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 14:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83