Alanya'nın yeni sanayisi neyi bekliyor?

Alanya'nın yeni sanayisi neyi bekliyor?
Kestel’de yapımı devam eden sanayi sitesinde çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Kooperatif Başkanı Hüseyin Kasapoğlu, "İmar ve altyapı sorunu çözülünce sanayi taşınmaya hazır halde olur” dedi.

Alanya’da 20 yılı aşkın süredir gündemde olan ancak son 3 yıldır inşaat aşamasına geçilen Kestel Sanayi Sitesinde 572 dükkanın yapımı hızla sürüyor. İlk yıl 290 dükkan tamamlanırken şuan ise 435 dükkanın yapımı tamamlandı, geri kalan 137 dükkanın yapım çalışması ise sürüyor.

İMAR BEKLENİYOR
Sanayi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kasapoğlu, "Kestel sanayisi,şu anda bizim toplam 572 dükkanımız vardı. Bu sene 290 ile bitirip tekrar genel kurul yapacaktık ama genel kurul yapamadık, devam ettik şu anda 435 dükkanı bitirdik. İnşallah önümüzdeki Ağustos ayında bu pandemi olayı biterse genel kurul geri kalanını da bitirip devam edeceğiz. Belediyelerin yapacağı imarı bekliyoruz. Allah izin verirse bu sorunlar biterse, önümüzdeki yıl sanayi faaliyete geçer" dedi.

'ZARARI DEĞİL FAYDASI OLUR'
Hafriyat ile dolgu süreci zaman alan sanayinin Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile dip dibe olması konusunda zaman zaman yapılan eleştirilere de cevap veren Kasapoğlu, “ Bizim Sanayi küçük sanayi, üniversitelere bi zararı olmaz faydası olur. Üniversite ve sanayi ikisi de eğitim yuvası. İkisininde birinin yanında olması doğal. Hem üniversiteyle bizim bir bağımız yok" dedi. Kasapoğlu, sanayideki dükkanların tamamına yakının satıldığını kooperatifin elinde son birkaç dükkan kaldığına dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 09:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83