Alanya Şoförler Odasından önemli duyuru!

Alanya Şoförler Odası'ndan basit usul muhasebe mükelleflerine önemli bir duyuru yapıldı.

Alanya Şoförler Odasından önemli duyuru!
17 Aralık 2017 tarih ve 30273 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi Usul Kanunundaki değişiklikle Basit Usulde vergiye tabi esnaflar 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Defter–Beyan Sistemine kayıt olmaları zorunlu hale getirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya "Bilindiği üzere 17 Aralık 2017 tarih ve 30273 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi Usul Kanunundaki değişiklikle Basit Usulde vergiye tabii esnaflarımız 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Defter–Beyan Sistemine kayıt olmaları zorunlu hale gelmiştir. 30 Haziran 2018 tarihine kadar basit usule tabi tüm esnaflarımızın sisteme kayıtlarını yaptırmış olmaları gerekmektedir.

Sistemin işleyişi içersinde; artık basit usule tabi esnaflarımızın 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren gelir ve giderleri üçer aylık dönemler içersinde elektronik ortamda Defter ve Beyan sistemine işlenecek tüm işlemler bakanlık tarafından oluşturulan bu veri tabanı üzerinden yapılacaktır.

Kanunda belirtilen süre içinde sisteme kaydını yaptırmayan basit usul esnaflarımıza usulsüzlük cezası uygulanacağı için esnaflarımızın belirtilen sürelerde sisteme kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Üyelerimiz konu ile ilgili detaylı bilgiyi odamız muhasebe servisinden alabilirler." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 16:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83