ALANYA'YI DOKUNARAK HİSSETTİLER

Satranç ve goalball turnuvaları için Alanya’ya gelen Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi sorumluları eşliğinde müsabakalar öncesi Alanya’nın tarihi mekânlarını gezdi.

ALANYA'YI DOKUNARAK HİSSETTİLER

 Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’ndan 17 öğrenci ve 5 öğretmenin katıldığı gezi programına, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi sorumlusu Esra Yemez ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Naci Uzansakal eşlik etti.

banner111
ÖĞRENCİLER TARİHİ DOKUNARAK HİSSETTİLER

Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’ndan Alanya’ya gelen misafirlere, Engelsiz Kent Alanya olma yolunda ilerleyen Alanya Belediyesi’nin engelli birey ve yakınlarına ilişkin yaptığı çalışmalar aktarıldı.
Kızıl kule, Tersane, Alanya Kalesi ve şehir turunun içinde bulunduğu gezide Kızıl Kule ve Tersane’de görme engelli çocukların hissedebilmesini sağlayacak yapılan düzenlemeler misafirler tarafından takdir topladı. Ahşap sanatçısı Kemal Gültekin’in 1/100 ölçeğinde küçülterek yaptığı Kızıl Kule ve Tersane maketi içerisinde tüm detaylarının dokunularak hissedilmesi sayesinde görme engelli çocuklar tarafından detaylıca incelenmiş oldu.
Alanya Kalesi ve Şehir turuyla devam eden program neticesinde görme engelli çocuklar müsabakalar öncesi stres atarak keyifli vakit geçirdiler. Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Alanya Belediyesi’ne hem yapılan çalışmalar için hem de ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83