Alanya’da 110 üreticiye sertifika verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarıma yönelik desteklemeler kapsamında çiftçi eğitimlerini sürdürüyor. İlçelerden gelen talep doğrultusunda düzenlenen uygulamalı budama eğitimi Kemer, Kumluca ve Alanya’da devam etti. Eğitimde portakal, limon, nar elma, erik, kiraz, ceviz ve zeytin ağaçlarında verimi artırıcı budamanın nasıl yapılacağı anlatıldı.

Alanya’da 110 üreticiye sertifika verildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yetiştiricilere yönelik uygulamalı budama eğitimi veriyor. Gelen talep doğrultusunda 19 ilçede verilmeye başlanan eğitimde budamanın tanımı, amacı, etkileri, zamanı ve uygulanan teknik işlemler hakkında Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri tarafından bilgilendirme yapılıyor. Eğitim sonunda çiftçilere katılım sertifikaları veriliyor.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Kemer Çamyuva Mahallesi ve Ovacık Yaylası’nda gerçekleştirilen eğitimde portakal, limon, nar, elma, erik, kiraz, ceviz ve zeytin ağaçlarında budamanın nasıl yapılacağı anlatıldı. Eğitime katılanlar ağaçların farklı yaş dönemlerinde uygulanan budama yöntemleri ve kullanılan alet ve makinalar hakkında bilgilendirildi. Böyle bir hizmetin ayaklarına kadar gelmiş olmasından dolayı son derece memnun olduğunu söyleyen çiftçiler Başkan Muhittin Böcek’e yerelden kalkınmaya verdiği destek için teşekkür etti.

KUMLUCALI ÇİFTÇİLER EĞİTİMDEN MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi Kumluca Toptaş ve Altınyaka mahallelerinde de çiftçilere uygulamalı budama eğitimi verdi. Bölgede çoğunlukla yetiştirilen portakal, zeytin, limon, elma, armut ve kiraz ağaçlarının nasıl budanacağı anlatıldı. Ayrıca gübreleme ve sulama konularında da üreticilere bilgi verildi. Çiftçiler; eğitimden çok memnun kaldıklarını belirterek, budamada yaptıkları yanlışları öğrendiklerini, doğru budama ile ağaçlardan daha çok verim alabileceklerini dile getirdi.
ALANYA’DA 110 ÜRETİCİYE SERTİFİKA

Alanya’nın Payallar ve Tosmur Mahallesi Dimçayı bölgesinde düzenlenen eğitimlere 110 kişi katıldı. Eğitimde Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de yer aldı. Eğitimci Muzaffer Alican’ın uygulamalı bilgilendirme çalışmasının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

BUDAMA ZAMANINA GÖRE EĞİTİM

Değişik meyve türlerine uygulanan budama ve terbiye şekillerine yönelik gerçekleştirilen eğitim programı ağaçların budanma zamanına göre düzenleniyor. Eğitim, ağaçlardan kaliteli meyve elde etmeyi, hastalık ve zararlılarla kolay mücadele etmeyi, büyüme ve gelişmeyi hızlandırmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen uygulamalı budama eğitimine katılmak isteyen yetiştiriciler Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmet Birimlerine başvuruyor. Budama programa uygun olarak oluşturulan gruplara yerinde uygulamalı eğitimler veriliyor.



Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2021, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83