Bu görüntüler Alanya'ya yakışıyor mu?

Bu görüntüler Alanya'ya yakışıyor mu?
Alanya pandemi sonrası büyük umutlar besleyerek hazırlandığı turizm sezonu öncesi, dünyaca ünlü sahillerinde karşılaştığı mazara ile adeta dehşete düştü.

Pandemi süreci nedeniyle 2020 turizm sezonu durma noktasına gelirken, büyük umutlar besleyerek yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanan 2021 turizm sezonu öncesi, sahillerde ortaya çıkan görüntüler panik yarattı. Özellikle turistlerin Alanya'yı seçmesinde ön planda olan plajlarında, dün ortaya çıkan görüntüler dehşete düşürdü.

NUMUNE ALINDI

Avrupa'nın en iyi plajları arasında yer alan Kleopatra Plajı'nda dün çekilen görüntülerde yağmur suyu drenaj kanalından akan, siyah sıvı akıntının denize ulaşması tedirginlik yarattı. Bu görüntünün drenaj kanalına nereden aktığı bilinmezken, ASAT tarafından numune örneği alındığı öğrenildi. Sezon öncesi oluşan bu görüntüye tepki gösteren vatandaşlar, "Turizm sezonu öncesi bu görüntüyle karşılaşmak Alanya'ya yakışmıyor. Her ne olursa olsun korku verici bu görüntüyle sezonda karşılaşılması turizme darbe olur" dedi. Ayrıca, bölgede her yıl bu tarz sorunlarla karşılaşıldığı gelen bilgiler arasında.

YAĞ BİRİKİNTİSİ OLUŞTU

Öte yandan, Kızılkule önünde bulunan Soğuk Kapı Plajı'nda da farklı bir görüntü ortaya çıktı. Turistlerin de en güzide uğrak noktası haline gelen bölgede bulunan denizde, su yüzeyinde yağ birikintisi oluştu. Birikintinin denizde bulunan teknelerden kaynaklı olduğu düşünülürken, rahatsız edici bu duruma yetkililerin el atılması istenildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2021, 00:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83