Alanya’da etkinlikler koronaya takıldı

Uluslararası birçok organizasyona imza atan Alanya, bu sene pandemi engeline takıldı. İlçede Nisan ayı itibarıyla başlaması gereken etkinliklerden 4'ü korona salgını sebebiyle yapılamadı

Alanya’da etkinlikler koronaya takıldı
Her yıl birçok etkinliğe imza atarak, hem ulusal hemde uluslararası alanda organizasyonlarıyla adından söz ettiren Alanya, bu yıl pandemiye takıldı. Alanya tanıtımına büyük ölçekte katkı sağlayan ve ilçenin geleneksel hale getirdiği etkinliklerden 4'ü planlandığı tarihler arasında yapılamadı. 2020 için Alanya Belediyesi'nin etkinlik kitapçığında yer alan organizasyonlar arasında, festivaller ve spor etkinlikleri yer aldı. 

İLK VE TEK ÇOCUK FESTİVALİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılamayan organizasyonlar arasında 13-26 Nisan tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Türkiye'nin ilk ve tek çocuk festivali olma özelliğini taşıyan 3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından çocukların ağırlandığı festival, normal şartlarda 2 hafta sürerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hak ettiği coşkuyla yaşanmasını sağlıyordu. 

YÜZÜCÜLERİ AĞIRLAYAMADIK

Bir diğer etkinlik ise 9-10 Mayıs'da planlanan Oceanman Açıksı Yüzme Yarışı. Türkiye'de ilk kez Alanya'da gerçekleşen dünyanın en büyük açıksu yüzme yarışı serisi olan Oceanman de pandemi engeline takıldı. 

TURİZM SANAT FESTİVALİ'NE KORONA ENGELİ

Alanya'ya özgü temanın belirlenmesi ile başlayan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin bu yıl 20.si yapılamadı. Her yıl ünlü sanatçıların katılımı ile ilçenin kültürel değerleri ve miraslarının tanıtımın yapıldığı festival, 6-8 Haziran'da gerçekleştirilecekti. 

ALANYA'NIN KIRKPINAR'I YAPILAMADI

Kırkpınar'ı aratmayan 6. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri de koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılamayan bir başka etkinlik oldu. Adeta Alanya'yı Gökbel'e taşıyan güreşlere, 18-19 Temmuz arasında binlerce Alanyalının katılımı beklenirken, bu yıl gerçekleştirilemedi.

EYLÜL VE EKİM'DEKİ ETKİNLİKLER NE OLACAK?

Öte yandan ilerleyen tarihlerde de Alanya'nın etkinlik kitapçığında birçok organizasyon yer alıyor. 24-27 Eylül'de 17. Alanya Uluslararası Caz Günleri, 1-4 Ekim Triatlon Avrupa Kupası Alanya, 19-25 Ekim 2.World Winners Cup Plaj Futbolu, 24-25 Ekim Alanya Tropikal Meyve Festivali'nin ise gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği ise ülkenin koronavirüsteki durumuna bağlı olarak belli olacak.







Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2020, 14:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83