Alanya’da öncelik hayatın, öncelik yayanın

Alanya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ projesi kapsamında D-400 Karayolunda araç sürücülerine broşür dağıttı.

Alanya’da öncelik hayatın, öncelik yayanın

Alanya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri.Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak 3 ayrı dilde bastırılan broşürler, araç sürücülerin yanı sıra tur otobüslerindeki turistlere de dağıtılarak, sürücüleri uyarmaları istendi. Alanya Bölge Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesi uyarınca sürücülerin yaya geçitlerinde ve kavşaklarda yayalara yol vermesi amacıyla hayata geçirilen ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ projesi kapsamında Antalya-Alanya D-400 Karayolu üzerinde uygulama gerçekleştirildi. 
Karayolunda seyir halindeki araçları durduran Trafik ekipleri, araç sürücülerine kendileri dahil herkesin birer yaya olduğunu belirterek, “Yaya geçitlerinde mutlaka yayalarımıza yol verelim çağrısında bulundu.
Uygulamada durdurulan tur otobüslerinde de sürücü bilgilendirilerek Türkçe Broşür verilirken, otobüste bulunan turistlere ise İngilizce ve Rusça hazırlanan broşürler dağıtılarak, yayalar konusunda hassas davranmayan sürücüleri uyarmaları istendi. Ayrıca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesi gereği yaya geçilerinde yavaşlamayan ve geçmekte olan yayalara geçiş hakkını vermeyen sürücülere 652 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83