Alanya’daki köpek balığı yeni yaşam alanına götürüldü

Alanya’da bir gece kulübünde, akvaryum içinde 10 yıldır yaşayan ‘Summer’ isimli köpek balığı Antalya'da hazırlanan yeni yaşam alanına götürüldü.

Alanya’daki köpek balığı yeni yaşam alanına götürüldü

Almanya'daki bir hayvan hakları organizasyonunun (PETA Almanya-PETA Deutschland e.V.) Alanya’da bir gece kulübünün akvaryumunda bulunan köpek balığının, doğal ortamına bırakılması yönünde uyarısı üzerine çalışma başlatıldı.Işık ve yüksek sese maruz kalması gerekçesiyle "Summer" adı verilen köpek balığı, dün sabah saatlerinde ilçeye gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Antalya'daki Avrupa'nın en büyük tüneline sahip akvaryumuna götürüldü.

“MANEVİ DEĞERİ ÇOK YÜKSEKTİ”

banner111

Alanya’daki gece kulübünün işletme müdürü Erhan Başsav,  2006 yılında aldıkları 2 köpek balığını kışlık bakımları için akvaryumdan aldıklarında birinin öldüğünü söyledi. 2009 yılında aldıkları bir köpek balığına da yaz kış bakmaya başladıklarını söyleyen Erhan Başsav, "Summer isimli köpek balığı yılardır bizde. Bakımları düzenli bir şekilde yapılıyor. Işık ve ses sisteminden rahatsız olduğu yönündeki telkinler üzerine bakımı daha iyi olması dileğiyle hibe ettik" diye konuştu. Başsav, "Bizim için manevi değeri çok yüksek. Maddi değerle ölçmüyoruz. Çok özen gösterdiğimiz, yaz kış baktığımız balığımızı sağlıklı bir şekilde yetkililere verdik. Bizler için biraz zor oldu ama umarım bulunduğu ortama adapte olur ve daha sağlıklı yaşar” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83