Alanyalı oda başkanlarından ortak açıklama

Alanya'da bulunan oda başkanları ortak basın açıklamasında bulunarak barkodlu evraklardan ücret alma mecburiyetlerinde olduğunu belirttiler

Alanyalı oda başkanlarından ortak açıklama
Alanya Esnaf ve Sanatkarolar Odası Başkanı Nuri Demir, Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş, Elektirikçiler Odası Başkanı İlyas Bayır, Pazarcılar Odası Başkanı Velittin Yenialp,  Minibüsçülerler Odası Başkanı Doğan Bacak, Metal İşcileri Odası Başkanı Kerim Taş, Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkan Vekili Adil Bozkurt , Alanya Şoförler Odasında  yaptıkları ortak basın açıklamasında oda üyelerinden barkodlu evraklarda alınan ücretler konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. 

'BİZ BU ÜCRETİ ALMAK MECBURİYETİNDEYİZ'
Grup adına konuşmasını yapan Nuri Demir, "5 Bin 362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununa göre esnaflarımıza vermiş olduğumuz beldelerle ücretin gündemde olması. Bazı oda başkanlarımızın olsun, bizler olsun esnaflarımız sıkıntı çektiğinden dolayı ortak bir basın açıklaması yapma kararı aldık. Bu kanuna göre barkotlu, sistem de  evrak verdiğimiz zaman 26 lira almak mecburiyetindeyiz.  Bütün oda başkanları bunu yapıyor ama esnaftan niye alıyorsunuz diye bir tepki alıyoruz.  Ama kanunla esnaf bakanlığının vermiş olduğu maddelere dayanarak alınıyor. Hatta oda aidatı borcu olan esnaflarımıza odadan hizmet vermeme diye emir de var. Biz oda başkanları olarak bütün esnaflarımıza buradan duyuyoruz. Bütün odalar evrak aldığı zaman 26 lira ücreti olacak. Buradan odaların vermiş olduğu evraklar oda kayıt belgesi ve imza sürgüsüdür. Başka bir evrak veremiyoruz.  Ama emekli olacak olacak veya herhangi bir şey olacak bir evrak tasdikinde de para almıyoruz ama oda ücretlerini ödemiş olmaları gerekiyor. Ödemediği sürece biz o evrağı veremiyoruz ve verirsek cezalı duruma düşüyoruz" diye konuştu.
'SON KEZ DUYURUMUZDUR ESNAFLARIMIZA'
Vergi Affı'ndan yaralanmak isteyenlere son güne kalmadan başvuları yapmalaını gerektiğini söyleyen Demir, "Devletimizin 7 bin 143 sayılı kanununda belediyelere vergi dairesine, bağ-kura, SGK'ya idare para cezaları ve oda aidatları dahil  tüm kamu kurum ve kuruluşlara olan borçlar  31 Temmuz'a kadar taksitlendiriliyor. Herkes bu yasadan yararlansın.  Bütün odalarımıza kayıtlı olan esnaflarımıza son kez duyurumuzdur. Son gün 31 Temmuz'a kalmadan herkes başvurusunu yapsın" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 17:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83