Alanya'nın En Güzel Avokado Bahçesi ve en ağır avokadosu belli oldu

Alanya'nın En Güzel Avokado Bahçesi ve en ağır avokadosu belli oldu

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Tropikal Meyve Festivali etkinlikleri çerçevesinde ‘En Ağır Avokado Bahçesi’ ve ‘En Güzel Avokado’ yarışmasının kazananları belli oldu.


Alanya Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Tropikal Meyve Festivali’nin ikinci günü etkinlikleri çerçevesinde ‘En Ağır Avokado’ be ‘En Güzel Avokado Bahçesi’ yarışmaları yapıldı. Onlarca çiftçinin katıldığı yarışmanın sunuculuğunu Zahide Yetiş yaparken, jüri üyeleri ise Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, ünlü şef Zeki Açıköz ve Alanya Belediye Başkanın eşi Yücel Yıldız yaptılar.

EN AĞIR AVOKADO 610 GRAM

banner111

Bir bir hassas terazi üzerinde tartılan avokadoların ağırlığı not edilerek yarışmanın kazananı belli oldu. Yapılan incelemelerde yarışmada en ağır avokado 610 gram ile üretici Ayşe Mecek’in oldu. Yarışmada ilk üçe para ödülü verilirken, diğer katılımcılara avokado toplama aparatı verildi.

EN GÜZEL AVOKADO YARIŞMASINI BİLAL ÖZTÜRK KAZANDI

Bir diğer yarışma olan ‘En Güzel Avokado Bahçesi’ yarışması da büyük bir mücadeleye sahne oldu. En Güzel Avokado Bahçesi yarışmasını üretici Bilal Öztürk kazanırken, ikinci Serhan Akçocuk, üçüncü ise Muammer Sevimlier oldu.

KAZANANLAR ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI

En Güzel Avokado Bahçesi Yarışması:
1. Bilal Öztürk
2. Serhan Akçocuk
3. Muammer Sevimlier Oldu


En Ağır Avokado Yarışması:
1. Ayşe Mecek (611 gram)
2. Ramazan Arslan (603 gram)
3. Ramazan Zeybek (596 gram)


Yarışmaları kazanan isimlere ödülleri jüri üyeleri tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83