ALSMO'dan başarılı bir karar daha

Türkiye'de 77 oda arasında en çok üyeye sahip 23'ncü oda ünvanını elinde bulunduran ALSMO Yönetimi, aldığı kararlarla tarihi başarılara imza atıyor. Kendilerine verilen aylık 1000'er TL'yi odaya bağışlayan ALSMO Yönetimi, bu sayede odaya 65 bin TL'lik bir araç kazandırdılar

ALSMO'dan başarılı bir karar daha
Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Gökçeoğlu, bir yıllık sürede yaptığı hizmetleri anlattı. İffet Kan, Mehmet Yaradanakul, Mustafa Turaç ve Önder Kıvrak'ın da bulunduğu Yönetim Kurulu'nda disiplinli ve uyumlu bir çalışma ortamı yakaladıklarını açıklayan ALSMO Başkanı Gökçeoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları şöyle: "Kavgasız ve gürültüsüz bir şekilde üyelerimize daha iyi nasıl hizmet verilir diye tartışıyoruz. Ortak proje hazırlıyor, ortaklaşa o projeleri de hizmete katmak için omuz omuza verip, güçlerimizi birleştiriyoruz. 570 üyemizle Türkiye'de 77 oda arasında en çok üyeye sahip 23'ncü oda konumundayız. Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte üyelerimizi arttırıp, odamızı da büyütüyoruz. 

"BİNAYI YENİDEN KİRALADIK"

Oda Hizmet Binası'nın bulunduğu alanı yeniden Alanya Belediyesi'nden 10 yıllığına kiraladık. Artık odamızın 10 yıl süresince bina sorunu yok. Odamıza ait bir aracımız bile yoktu. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımız ile birlikte oturup, 'Odamıza bir araç kazandıralım' dedik ve bu konuda ortak uzlaşma sağladık. Her ay istediğiniz kadar toplantı yapın ama ayda bir kere de, 10 kere de toplantı yapsanız, bin TL huzur hakkınız var. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımız, 'Huzur hakkı almayalım. Bu parayı biriktirelim ve odamıza bir araç alalım' dediler. Hepbirlikte bu işe soyunduk ve odamıza 65 bin TL'lik bir araç kazandırdık. Yönetim Kurulu'ndaki her arkadaşımız, bin TL'lik huzur hakkını almak yerine odaya bağışladılar ve o parayla da odamıza bir araç kazandırmış olduk.  

"E İMZA DÖNEMİNİ BAŞLATTIK"

Yıllık 589 bin TL'lik bütçemiz var. Bu parayı çar çur harcamıyoruz, tasarruf tedbirlerini uyguluyoruz. Ne kadar az harcarsak o kadar çok hizmet ederiz anlayışı ile hareket ediyoruz. Göreve geldiğimizde 10 bin TL'lik bir paramız vardı. Tasarruf tedbirleri sayesinde bankamızda 10 bin TL olan paramızı da 100 bin TL'ye çıkardık. Geçmişte büyük şirketler kurulduğu zaman e imzayı başka özel şirketler veriyordu ama artık biz e imza uygulaması başlattık. İnsanlar, odamızdan e imzayı belirli bir bağış karşılığında alıyorlar. Bu projemizle hem odamıza ekstra gelir elde ediyoruz, hem de odamızın tanınırlığını arttırıyoruz. 

"MUHASEBECİ OLMAK KOLAY DEĞİLDİR"

Vergi Kanunu'na ilişkin değişen maddelere ilişkin üyelere seminerler verdiklerini de söyleyen Başkan Gökçeoğlu, "Bir yıllık sürede 9 tane seminer düzenledik. Her seminerimize ortalama 150 ile 200 üyemiz katılıyor. Üyelerimize, 'Hangi konuda seminer düzenleyelim' diye soruyoruz. Yaptığımız anketlerden ne çıkarsa o konuda seminer düzenliyoruz. Staj yapan muhasebe ve mali müşavir adaylarına dönük de eğitim veriyoruz. Bu konuda eğitmenlerimiz geliyor, stajerlere derslerini veriyorlar. Bizim meslekte belgeyi almak çok zordur. Çünkü önce 4 yıllık üniversite mezunu olacaksın, sonra staja başlayacaksın, 3 yıl da stajer olarak çalışacaksın, sonra eğitimlere gireceksin, sınava katılacaksın ve başarılı olursan da o zor meslekte söz sahibi olacaksın. Odamızda bilgisayar programları eğitimleri de veriyoruz. 

"SOSYAL ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ"

Üyelere dönük sosyal etkinlikler de düzenliyoruz. Her Cumartesi günü odamız binasında üyelerimiz ve stajer öğrencilerimiz kahvaltıda buluşuyor. Her Ramazan ayında üyelerimizle iftar yemeğinde buluşuyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da üyelerimizle biraraya gelip, bu önemli ve anlamlı günü birlikte kutluyoruz. 1 ile 5 Mart arasında da üyelerimizle buluşup, Muhasebeciler Günü'nü birlikte kutluyoruz. Spor etkinliklerinde üyelerimizin hem spor yapmalarını sağlıyoruz, hem de kaynaşmalarına öncülük ediyoruz. 

"KURUMLARLA UYUM İÇİNDEYİZ"

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başta olmak üzere şehirdeki her kurum ile uyum içindeyiz. Her kuruma karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz ve her üyemizin sorunlarının çözümüne de yardımcı oluyoruz. Sanal ortamda Vergi Kanunu'nda yapılan değişikliği bildiriyoruz. Bizim amacımız ALSMO'nun misyonu ve vizyonunu Alanyalılara tanıtmak. Odamızın varlığını da şehirdeki herkese hissettirebilmektir. Doğru misyon ve vizyonla hem üyelerimize, hem de şehirdeki insanlarımıza doğru yolu gösterebilmektir. Amacımız ALSMO'nun çıtasını yükseltmek, örnek odaya dönüştürmektir."

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 11:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83