ALTSO ve ALKÜ'nün Rus çalıştayı başladı

ALTSO’nun desteği ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, (ALKÜ) Rus Eğitim ve Kültür Derneği ve Petrozavodks Devlet Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek ‘Rusya-Türkiye İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu çalıştay ALKÜ İşletme Fakültesi’nde başladı.

ALTSO ve ALKÜ'nün Rus çalıştayı başladı
Çalıştaya Rusya’dan 21 Profesör ve Doçent düzeyinde öğretim görevlisi katıldı. Yurt içinden de Hacettepe Üniversitesi, TOBB Üniversitesi, Yıldırım Bayezid Üniversitesi, ANKA Enstitüsün’den öğretim görevlileri de bu önemli organizasyonda yerini aldı.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, çalıştayda başta turizm, tarım ve inşaat sektörleri olmak üzere ekonomiyi ilgilendiren konularda işbirliği olanaklarının ele alınacağını söyledi.

Çalıştayın açılışına Kaymakam Mustafa Harputlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, ALKÜ rektörü Prof Dr Ahmet Pınarbaşı,Alanya Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Tevfik yazan ve çok sayıda kurum müdürü katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, 15 yıldır yaşadığı Alanya’yı çok sevdiğini ve artık kendisini yarı yarıya Türk olarak gördüğünü söyledi. Her iki ülkenin işbirliğine gitmesinin en çok kendileri gibi Türkiye’de yaşayan Rus vatandaşlarını sevindirdiğine işaret eden Gündüz ayrıca Rusya’nın Antalya konsolosu tarafından gönderilen günün anlamına ilişkin metni de okudu.

Gündüz’den sonra söz alan ALKÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Pınarbaşı ise, iki ülke halkları arasındaki tarihsel dostluğun yaşanacak krizlerle zedelenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Rektör Pınarbaşı, bu organizasyonun iki ülke ilişkilerine olumlu yansıması temennisinde bulunduğu konuşmasında, “Bizler bilim insanları olarak hızla normalleşen ve iyiye giden iki ülke ilişkilerine katkı yapmak zorundayız. Bu çalıştaya katılan akademisyen arkadaşlarımızın her biri de tecrübelerini bizlerle paylaşacaklar. Ben organizasyondaki emekleri nedeniyle ALTSO başkanımız Mehmet Şahin ve Rus Eğitim Kültür derneği Başkanı Ekakerina Gündüz ile gece gündüz çalışarak hazırlık yapan üniversite çalışanlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

YABANCI YATIRIMCIYA DESTEK OLUYORUZ

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, 79 ülkeden 35 bini aşkın yabancının mülk aldığı Alanya’nın bir bakıma Türkiye’nin dışarıya açılan penceresi olduğuna işaret etti. Şahin, turizm, tarım ve inşaat sektörlerinde Türkiye’nin ve özellikle Alanya’nın sınırsız imkanlarının Rus halkının istifadesine sunulması için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. ALTSO Başkanı konuşmasında ayrıca, ALTSO’ya kayıtlı yüzlerce yabancı ortaklı şirket içinde 170 kadar da Rus sermayeli şirket olduğunu dile getirdi. Şahin, yabancı sermayeli şirketlere de pozitif ayrımcılık yaptıklarını onların ülkemizde ticaret yapması için her türlü kolaylığı gösterdiklerini söyledi. Şahin Rus yatırımcıları Alanya’ya davet ederek, “ 600 Yıllık tarihi dostluğumuz olan Rus vatandaşlarını bölgemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bizler her konuda onların yardımcısı olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

ONUR KONUĞU BAKAN ÇAVUŞOĞLU

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, programın onur konuğunun da her zaman olduğu gibi Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu müjdeledi. 
Şahin açıklamasında, “Geçmişte gerçekleştirdikleri çok sayıda programa olduğu gibi iki ülke ilişkileri açısından önem taşıyan bu çalıştaya da Dışişleri Bakanımız katılarak bizleri onurlandıracaktır. Gala gecesinde Rus ve ülkemiz bilim adamları ile bir araya gelecek olan Bakanımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Teşrifleri bu toplantının önemini ve uluslararası etkisini arttıracaktır ” dedi.

RUSLARLA BERABER YAŞAMAKTAN ÇOK MEMNUNUZ

Kaymakam Mustafa Harputlu, Başsavcı Yasin Emre de toplantının önemine değindikleri konuşmalarında Rus vatandaşlarını Alanya’da görmekten ve onlarla birlikte yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 15:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83