'Anayasaya aykırı yasaklamayı kabul etmiyoruz'

'Anayasaya aykırı yasaklamayı kabul etmiyoruz'
Pandemi nedeniyle Zafer Bayramı’nın yasaklanması kararına sert çıkan ADD Alanya Şubesi Başkanı Zuhal Sirkeli, “Bu hukuk dışı ve Anayasa’ya aykırı yasaklamayı kabul etmiyoruz. 30 Ağustos 2020 Pazar günü resmi töreni müteakip Alanya Atatürk anıtı önünde hazır bulunacağız” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, milli günler ve bayramları kutlamaya yönelik getirilen kısıtlamaları eleştirdi. Zaferlerin yıl dönümleri, milli günleri ve milli bayramlara yönelik akıl ve mantığı zorlayan, vicdanları yaralayan, hukuku ve Anayasa’yı yok sayan uygulamaların türlü bahanelerle devam ettiğini vurgulayan Sirkeli, “İçişleri Bakanı’nın 30 Ağustos Büyük Zafer’in yıl dönümüne ilişkin, 19 Ağustos 2020 tarihinde yayımladığı -pandemi bahaneli- genelge de bu doğrultuda hukuk dışı. İçişleri Bakanlığı’nın 19 Ağustos 2020 tarihli genelgesinin iptali istemiyle dava açmış bulunmaktayız. Siyasi iktidarın milli günlerimize ve milli bayramlarımıza karşıt tavrına, engellemelerine ve yasaklarına sürekli şahit oluyoruz. Devletimizi, bu günlerde en üst düzeyde temsil etmesi gerekenler, kimi zaman “kulak rahatsızlığı”, kimi zaman “gribal enfeksiyon”, kimi zaman da “bel fıtığı” gerekçeleriyle(!) kutlamalara katılmadı(!), katılamadı(!) Bunun ötesinde, hepimizin gururla ve coşkuyla katıldığı geleneksel programlar, bayramlar resmi izne tabi tutularak kısıtlandı” dedi.

“SALGIN ADETA KILIFR OLARAK KULLANILIYOR”
Covid-19 salgını bahanesiyle, 30 Ağustos Büyük Zafer Bayramı’nın da yasaklandığını kaydeden Sirkeli, “15 Temmuz kutlamalarını, Ayasofya’nın ibadete açılışını, milyonlarca öğrencinin kapalı sınıflarda girdiği lise-üniversite sınavını “endişe etmeyin!” diyerek yapan, işçileri sağlıksız ortamlarda çalıştıran, plajları, AVM’leri açan, “her şey kontrol altında, pandemiyi yendik, dünyaya örnek olduk” diyerek, hayatın normale döndüğünü ilan edenler, söz konusu, milli bayramlarımız olduğunda, pandemiye adeta sığınarak, bu salgını, milli günlerimizin kutlanmasının yasaklanmasına kılıf olarak kullanmaktalar. Bu hukuk dışı ve Anayasa’ya aykırı yasaklamayı kabul etmiyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Büyük Atatürk’ün planladığı, cephede bizzat komuta ettiği ve zaferle sonuçlandırdığı tarihi bir gün. Bu zafer, Türk milletinin varlık zaferidir. Emperyalist güçlerce, öz vatanından sürülmek istenen milletimizin, yeniden var oluş destanıdır. Tarihimiz şanlı zaferlerle doludur: 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı. 29 Mayıs 1453’te İstanbul Fatih Sultan Mehmet’le bizim oldu.Mondros ve Sevr ile Anadolu’dan sürülmek ve yok edilmek istenen, Türk milleti 19 Mayıs 1919’da başlayan, Milli Mücadele ve Büyük Atatürk’ün başkomutanlığında, 1922’de kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile Anadolu’yu sonsuza kadar yurt edindi. 30 Ağustos gibi önemli, tarihi bir günün kutlanmasını yasaklamak, kısıtlamak ve engellemek hangi akla hizmettir? Yasaklara ve baskılara karşı, mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Çünkü bu yasaklar milli varlığımıza, milli kimliğimize vurulan zincirlerdir. Uydurma tarihler ve günler üretenlere de geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

“ALANYA’DA ANIT ÖNÜNDE HAZIR BULUNACAĞIZ”
ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun genel başkanları başkanlığında, 25 Ağustos 2020 Salı günü Afyon’da, geleneksel toplantısını gerçekleştireceğini ve 26 Ağustos’ta zafer yürüyüşü düzenleyeceğini kaydeden Sirkeli, “30 Ağustos 2020 Pazar günü, ise, tüm şubelerimiz ve üyelerimiz Atatürk anıtları önünde hazır bulunacak. Şanlı zaferimizi ay yıldızlı bayrağımızı gururla taşıyarak, anıtlara kırmızı karanfiller bırakarak, marşlarımızı söyleyerek (salgına karşı tüm kurullara uyarak, önlemlerini de alarak) kutlayacak. Halkımızı da bu şanlı kutlamaya davet ediyoruz. ADD Alanya Şubesi olarak bizler de 30 Ağustos 2020 Pazar günü resmi töreni müteakip Alanya Atatürk anıtı önünde hazır bulunacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 23:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83